dani blogja

Megnyitotta: dani
Elindult: 2008. Apr. 9, 2:43
Publikus: igen
  1 ⋅  2   
segítség kérése
[by dani] - permalink
2011. Apr. 20, 0:54
Komproj tárgyból jövő héten konzultálok beadandó anyag kapcsán, amihez sok-sok kézre lenne szükségem... akár bográcsozással is egybeköthetjük a dolgot.

A Dögkeselyű c. film általam már unásig mutogatott Zsigulis-üldözési jelenetét akarom újraforgatni és újravágni.

De nem akárhogy. A jelenetekben szereplő kocsik a lendkerekes játékautó gyűjteményem darabjai lennének. A snittek során lényegében csak a piros Lada mozog oldalirányba, ezt egy cérnával kellene vkinek mozgatni.

A többi autó a sávokban menne magától (mivel a lendkerék hajtja őket), ezeket csak az adott snitt elején kéne megadott intenzitással meglökni, és a felvétel közben koordinálni.

A lényeg, hogy kell legalább 6-7 ember, aki fejenként 2 kocsit felügyel, és lendületet ad nekik, összehangoltan a másik ember autóihoz képest. Én meg koordinálok, illetve felvételt készítek.

A piros Lada preparálva lenne, a többi kisautóval való ütközés során mindig le fog majd esni valamije, ezt a vágásokkal oldom meg. Helyszín a saját beltéri járdánk (a fények miatt), de javaslatokat várok bármi olyan beltéri betonra, ami hosszú, akár egy picike kis út.

A forgatás max pár órát vesz igénybe, tervezett időpont május-júni eleje.

A jelenet itt látható 0:06 és 1:36 között, amihez hasonlót kéne összehozni a kisjátékokkal:
http://www.youtube.com/watch?v=2jM34TeoH8U

Hozzászólások


lemaradt
[by dani] - permalink
2011. Apr. 14, 14:45
itt a napló, ami kimaradt: http://folyamhajo.hu/elet2011.xls

OFF
Totesz, bugot találtam!

A felhasználók bloggyűjteményéből a részletek fülre kattintva a fórum főoldala jön be.

Hozzászólások (2)


Másolatok
[by dani] - permalink
2010. Oct. 28, 17:50
Árpád Albert nagyon örült annak, hogy betöltötte 65. életévét, hiszen immár ingyenesen vehette igénybe a BKV járatait. Meg egy csomó minden mást. No persze, Árpád Albert ezért a jogosultságért világéletében nem csinált semmit, leszámítva, hogy ősszel leveleket söpört, télen havat lapátolt, nyáron füvet locsolt, tavasszal pedig mézzel permetezte a barackfát. Mivel azonban ezen tevékenységek végzése aligha vesz el az ember életéből heti egy-másfél órát, rengeteg ideje maradt. És mi másra használja fel ezt a temérdek szabadidőt, mintsem arra, hogy minden reggel kétszer kimenjen a Leheli piacra rozoga, avittas, Ikarus 280-as bolygóajtós csuklósbuszával, ami - ne csóváld a fejed, kedves olvasó - bár nem volt az övé, sajátjának tekintette onnantól kezdve, hogy napi 4 alkalommal is közlekedhetett rajt.

Egy napon azonban kellemesnek ígérkező utazásának öblítőkék fellegét kellemetlenül keményre formált jéglabdákat aláeregető, vajszürke felhők kezdték aranyozni.

*

Rézcső Eszmeraldó ugyanis szintén ezen a járaton szeretett utazni, szintén a 65. életévét betöltött utazók részére biztosított kedvezmények kiaknázásával, noha három hete múlt 17 éves. Szülei gyöngyházberakásos kvarcórával, egy 5,4 tonnás furgont is agyonnyomó tömegű aranylánccal, egy 5,4 tonnás furgonnal és két kistestvérrel ajándékozták meg. Eszmeraldó nem szeretett túl messze utazni az ajtótól, hiszen soha nem tudhatta, mikor kell leszállnia.

Albert, vesztére, az Eszmeraldóval mind vertikálisan, mind horizontálisan telített, középső ajtót szemelte ki felszállás céljából, melyen azonban Eszmeraldó daliás termete miatt képtelen volt elsőre túljutni. Albertet jól láthatóan tettig zaklatták az események, az autóbusz tartalma pedig hőbörögve vette tudomásul a roma és a nyugdíjas szélmalomharcából kifolyólagos kényszervárakozást. Feloldozást végül a buszvezető adott, ám Albert még aznap decíziót hozott az eset tanulságát levonón: soha többé nem hagyja magát. Ha fel akar szállni, akkor fel is fog, történjék bármiféle.

*

Fruzsinák Sári késésben volt. Ráadásul izgult is. Pótzárthelyire igyekezett az Elte Természettudományi Karára. Imádta a nyitvatermők világát. "Bárcsak minden tárgy a nyitvatermőkkel foglalkozna..." - hajtogatta mindig magában. Sajnos az élet ennél kegyetlenebb. Ha ezt a dolgozatot nem írja meg legalább kettesre, elbúcsúzhat ettől a tárgytól, hiszen elbukja az aláírást, mely a vizsgára bocsátás feltétele. Nem akart egy évet csúszni. Egész éjjel készült. Több kávé volt a szervezetében, mint bomlasztó erő az Egyházszakadás hajnalán. Reszketett a hidegtől, és rettenetesen félt. A Baross utca sarkán már látta, mennyien állnak a 4-6-os villamos megállójában, így, gondolván, hogy most fog majd jönni, szaporára vette lépteit. Kis híján elcsapta a vele megegyező irányból érkező Combino, melynek vezetője hosszas csilingeléssel adta Sári tudtára erejét, s tehetetlenségét. Sárit immár a szívbaj kerülgette, ettől még frusztráltabb, ingerültebb lett. Végül megnyugodott, s magabiztos léptekkel vette célba a túloldali peront. Ám a megállóban veszteglő szerelvény takarásából
váratlanul kilövellt egy fehér, megkülönböztető jelzéseit csak vizuális mód használó haszongépjármű. Sáriból nem maradt más, csak a táskája, melyet egy szemfüles bámészkodó azon nyomban, szinte még röptében magáévá tett. Az autó puttonyán zölden virított a felirat: ZAVARELHÁRÍTÁS.

*

Csaplár Florina ma nem ment iskolába. Havi egy napot ő is pihenhet - gondolta. Felutazott a fővárosba a Budapest-Hatvan vasútvonalat felhasználva, hogy Közép-Európa legnagyobb bevásárlóközpontjában, az Arena Plazaban kerékpár bukósisakot vásároljon magának. Egész délelőtt az üzleteket rótta, mígnem édesanyja hívta telefonon, hogy délután háromig menjen haza, mivel elmegy otthonról, ám be kell engedni Mariska nénit, aki egy infúziós oldatos kartondoboznyi kinőtt blúzt hoz Florina húgának. Florina a 14:08-as és a 14:38-as járatok közül utóbbit választotta magának, mivel a 08-kor induló szerelvény csak Gödöllőig jár, ő pedig Aszódon lakik.

*

Téren Aszkónnak már nem volt több órája. Fáradtan, napmegelégelten baktatott ki a BME E épületéből a villamoshoz. Az előadásai szerdánként általában 40-kor fejeződnek be, így Aszkón rendszerint kényelmesen eléri a Keletiből 08-kor induló vonatot. Ezúttal másképp esett. Fruzsinák Sári tragédiájának helyszínén a szerelvények egymásra torlódtak. Egyik irányba sem mozdult semmi, a teljes belváros úgy festett a levegőből, mintha villamosblokád alá vonódott volna. Aszkón, utastársaival egyetemben a sietve gyaloglást választotta. Egész jó részeredménnyel, hiszen 02-re már a Blahánál várta a piros hetest. A Moziklip idevonatkozó sorait dúdolta magában, melyek kígyóbűvölőként csalogatták ki a templom mögül a jó öreg csuklós Ikarust. Aszkón előzékenyen maga elé engedett mindenkit, hisz elsőnek szeretett volna leszállni a Keletiben.

Ekkor érkezett Albert bácsi. A megállóbéli nyomakodás láttán eszébe jutott Eszmeraldóval folytatott harca, s az is, mit ígért, így hangzatos vezényszavakkal adta az addigra már a közbülső lépcsőn berendezkedett Aszkón tudtára, hogy ő bizony felszáll, ahogy csomagjai is. Két adag zeller, hat fej vöröshagyma, 12 szál répa, 9 szem krumpli, két kiló kenyér, és egy
púpozott szatyor romlandó tejtermék. Bár nem akart a Keletinél leszállni, muszáj volt, hisz sokakat ki kellett engedjen, így a Blaha megállójában végzett poggyász ki- és berakodást a fejpályaudvar eklektikus épülete alatt is megejtette.

Ekkor még 2 perc volt a vonat indulásáig. Aszkón torkaszakadtából rohant, hogy elérje. Megnyugodva vette konstatálóra, hogy a szerelvény még áll. Felszállni azonban már nem tudott. Tudvalevő, hogy az elővárosi Flirtek kalauzkímélő járatok hírében állnak, ajtajai önműködőek. Kinyitni őket addig lehet, míg világítanak a zöld ledek az ajtónyitó gomb gyűrűjén. Aszkón 07-kor ért oda, de a ledek már elaludtak. Néhány másodperccel később kalauz nélkül, fütty nélkül, halkan, mintha szégyellné magát, elindult Aszkón vonata. A srác meg csak állt, és nézett. És káromkodott. Az egy órás hazaútja pillanatok leforgása alatt vált másfél órás tortúrává. Fél órát várhatott a következőre.

*

Így történt, hogy Téren Aszkón egy vonattal utazott Csaplár Florinával, kivel a vonaton összeösmerkszett, majd elkérte a telefonszámát. Három év telt el első közös gyermekük, Téren Dénes megszületéséig, ki 29 éves korában feltalálta a teréniumot, melynek guármagliszttel kevert elegye - a Föld magjába fecskendezve - képes volt arra, hogy a Föld alatt szunnyadó rejtett erőforrásokból időnként másolatokat hozzon a felszínre.

Hozzászólások (1)


-
[by dani] - permalink
2009. Oct. 17, 2:33
Egy nap a farkas elsétál a medve barlangja előtt. A medve kijön a barlangból, meglátja a farkast, megveri, visszamegy. Másnap ez ismét lejátszódik. Aztán, amikor már két hete megy a műsor, a tántorgó, kék/zöld foltos, szénnétéppett farkasnak nekigurul a csiga, majd megkérdi tőle:
- Mondd, farkas, te ezt élvezed?
- Én ugyan nem.
- Akkor minek mész minden nap el a medve portája előtt?
- Tudsz jobbat?

Ha ennek itt lenne vége, azt mondanám, hogy ez egy kurva szar vicc. Csakhogy egyrészről ez nem vicc, másrészről meg nem ér itt véget.

A kurvaszar. Na, az az egy stimmel.

Hozzászólások


[nincs tárgy] ...dehogynincs:
[by dani] - permalink
2009. Sep. 3, 22:46

Hozzászólások


volga.mp3
[by dani] - permalink
2009. Jul. 22, 17:20
elnézést ezért, de bebasaztam.

(aki kitalálja, melyik 3 dalt kavrtam bele, az... az nem kap semmit, mert túl könnyű;P)

Hozzászólások


közkívánatra
[by dani] - permalink
2009. May. 8, 0:19
projektdolgozatom

De csak az nyissa meg, akit tényleg érdekel, továbbá a felelősséget sem vállalom.

Nem, előttük sem fogom.

Hozzászólások


döbbenetes
[by dani] - permalink
2009. Apr. 23, 16:04
soha nem éreztem még ennyire a végét.

Hozzászólások


actual wallpaper
[by dani] - permalink
2009. Mar. 28, 3:36

Hozzászólások


rájöttem...
[by dani] - permalink
2009. Feb. 22, 14:37
...hogy zsákutcák végében kell árulni a jegyeket. Mert ott tényleg kurva sok turista megfordul. ;>

Hozzászólások


  1 ⋅  2