Zeon blogja

Megnyitotta: Zeon
Elindult: 2005. Oct. 2, 18:45
Publikus: igen
  1 ⋅  2 ⋅  3 ⋅  4    
gyaloglo
[by Zeon] - permalink
2007. Jul. 14, 21:54
2007 Jul 14 - 21:04:49
[21:04:49] <polkilil> hello, i'm offering 1000 euro for making a video of a girl having sex with me and i also can sign a paper it doesn't get published
[21:06:02] <z-lite> what do you do with that?
[21:06:19] <polkilil> what
[21:06:34] <z-lite> what's it use for, if it doesn't get published?
[21:06:40] <polkilil> just for me
[21:06:54] <polkilil> just i wanna do sth like this with some girl
[21:07:16] <z-lite> but you can get many nights woth girls for much less money
[21:07:25] <z-lite> *with
[21:07:50] <polkilil> well looking for some hungarian girl,i like girls in ur country
[21:08:02] <polkilil> plus i do not want any girl,want to choose
[21:08:42] <z-lite> still it's too much money offered, anyone would be suspicious
[21:09:13] <polkilil> well but also do not want to give little for something like this
[21:09:19] <polkilil> just i think it can be fair
[21:10:13] <z-lite> i think you can get almost any type of girl for 10.000 forint..
[21:10:39] <z-lite> and that's 50 euro
[21:10:42] <z-lite> if i am right
[21:10:49] <z-lite> so where are you from?
[21:11:04] <polkilil> czech rep
[21:11:30] <z-lite> then you must know
[21:11:35] <polkilil> well ok i can get but if i just want to make some girl make money also like that,it can b fine
[21:11:57] <polkilil> i know but i just look for a normal girl who wants just try new
[21:12:26] <z-lite> so it's about trying out something
[21:12:54] <polkilil> i just would like to meet wild girl, just for good sex
[21:14:48] <z-lite> i see
[21:14:59] <polkilil> u would not do it for 50 euro
[21:15:10] <polkilil> so offering fair price to girl to have sex with me
[21:15:59] <z-lite> ok
[21:16:12] <z-lite> but sorry can't help you
[21:16:32] <z-lite> first, i'm not a girl second i don't know of any who would go:)

Hozzászólások


szex
[by Zeon] - permalink
2007. Jul. 11, 19:15
Akit érdekel, olvasson excerpteket:
Kóser szex (link)

Hozzászólások


Reggel
[by Zeon] - permalink
2007. Jun. 29, 6:13
Ha már említettem, talán az eredményt is ki kellene rakni: a szigorlat két részből áll, és a nehezebbik része sikerült. A másik részét is megpróbáltam, de arra kevesebbet készültem, s az most nem ment. Viszont megvan az egyik, már csak a másikból kell menni:)
És ma reggel ötkor kinéztem az ablakon, és mit látok? Sose láttam még ilyen szépet, hatalmasat. Szinte nagyobb volt, mint egy fél kör, és dupla és nagyon erős fényű. Az egész ég kék volt, napsütés, kivéve azt a kis részt.

Hozzászólások


Szigorlat
[by Zeon] - permalink
2007. Jun. 22, 18:12
Június 27.-éig nem megyek sehová, akkor lesz a szigorlat, mely megkoronázza a fizikus szakot, két részben, melyet külön is le lehetne tenni. De minek szalasszam el az alkalmat, hogy a mechanikát, elektrodinamikát, kvantummechanikát és statisztikus fizikát egyszerre tanuljam meg? Mindez tálalható klasszikusan vagy relativisztikusan, klasszikusan vagy kvantumosan, lorentz-invariánsan vagy csak galilei-invariánsan, lineárisan vagy másodrendűen, dimenziótlanítva vagy dimenziósan, de utóbbi esetben is cgs-ben vagy SI-ben. És kell hozzá matematikából az egész anyag vagyis a Hilbert-terek, a Taylor-sorok, a teljes és ortogonális függvényrendszerek (gömbharmonikus, Lagrange, Laguerre, Hermite polinomok), a vektoroperációk (div, grad, rot) és vektoranalitikai képletek (gauss, stokes, green tételek), a metrikus terek, a variációszámítás, a lagrange-féle szélsőérték keresés, az einstein-féle konvenciók szerinti számolások, a legendre-transzformáció, a lineáris válaszelmélet, fourier transzformáció és sorfejtés, és még egyéb.

Hozzászólások


Ha eltünnek a papírjaid...
[by Zeon] - permalink
2007. Jun. 14, 12:56
"Olyan unalmas itt" - gondolta, és kislisszolt a résen a pénztárcába. Itt valamivel nagyobb tér volt, és miután megszokta a hirtelen világosabb környezetet, egyéb kártyák testrészei kezdtek körvonalazódni. Alig nyúltak ki a saját réseikből. "Helló", mondta az újonnan szabadult személyi igazolvány. "Helló", felelt a bankkártya - "mit csinálsz? Nem ott bent van a helyed?"
- Meguntam. Képzeld el, amióta, ahogy mondta a tulajdonosunk, a jogosítvány is kivált engem, még a rendőri igazoltatásoknál sem kell engem kivenni! Bezzeg te, pénzre mindig van szüksége!
- Ez igaz, és még vásárláskor is ki tudok kukucskálni. Sőt, mások vesznek a kezükbe, és amíg tart a tranzakció, addig néha révedve engem bámulnak!
A diákigazolvány is felkapta a fejét.
- Engem a BKV ellenőrei vizslatnak. Igazából, nincs valami kedves tekintetük, de poén az egész. És félévenként matricákat ragasztanak rám. Tudod, miért? Mert különben érvénytelen lennék! - dicsekedett.
- De nem igaz az, hogy azután bevonnak? Ha vége az egyetemnek? Én azt hallottam...
- Badarság! Majd teszek róla, hogy ne vizsgázhasson, és örökre maradjon csak azon a BTK-n - vágott közbe a diák.
- Fúha! - felelte a személyi, és magában még hozzátette: Mi lenne, ha kipróbálnám? Mi lenne, ha egy ideig csak körülöttem forogna a világ?

Így történt, hogy B.K. arra ébredt, hogy hiányzik a személyije. Mindenhol kereste, de csak nem találta, és semmi emléke sem maradt, hol tünhetett el. Hivatalokba telefonált vissza, átkutatta a zsebeit, még a padlásról is elővette a nemrég backupolt téli ruháit, de semmi.
Aztán napok múlva szokatlan spam emailek kezdtek érkezni a privát mailfiókjába. Először törölte őket, de mintha direkt neki lettek volna címezve, például a kedvesének szavaiból idéztek, vagy olyantól, akit csak máshonnan ismert. Ez a valaki még a félrelépéseiről is tudott! Az egész kezdett tarthatatlanná válni, és valamit válaszolni kellett. Először csak álnévről, hivatali gépről és újonnan csinált email-címmel próbálkozott. Válasz nem jött, de a feladó - a spamek küldője - megkapta őket. A levelek viszont kezdtek átcsapni sajnálkozásba, sőt, a sorok között mintha az lett volna: "írj már nekem!". Úgyhogy B.K. végül gyanúit félretéve válaszolt, és az eredmény pozitív. Olyan értelemben, hogy a következő levélben töredelmes vallomást olvashatott, és néhány levélváltás, és B.K. ígérete, mely szerint néha előveszi és mutogatja, után a személyi igazolvány is visszajött az egyik levél csatolmányaként, immár bölcsebben és elégedetten.

Hozzászólások


Diósd
[by Zeon] - permalink
2007. Jun. 6, 6:28
Itt az ideje, hogy néhány képet mutassak "falumról", melyben 10 éve élek, egyéb dolgokban nemigen tekinthetem sajátomnak jobban, mint Pestet.

Először is a legnevezetesebb, a régi kőbánya. Az oszlopok alá be lehet menni, néhol 1-2 kamra mélységig.



Az M0-ás kacskaringózik a Diósd és Törökbálint közti hegyekben.


Az új Interspar.


A szemét lerakása hatóságilag tilos. Megjegyzem, hogy azóta 4x ekkora a kupac - akkora, hogy biciklivel nem tudtam átmenni rajta, csak tolni lehetett.


Kilátás Diósdligetre, a szép új villákra, melyek majd lecsúsznak a szeméttel feltöltött, füvesített domboldalon.


Ez onnan a domboldalról, amit említettem. Diósd látképe madártávlatból.

Hozzászólások


A Lélek
[by Zeon] - permalink
2007. May. 9, 20:21
Valóságos szónoki hév fogott el, mikor arról szóltam, hogy mégsem látom mindezen dolgok közös forrását: mi módon és kitől jön az a lélek, és mi oltja beléjük ezt a csodát?
Kérte, hogy fejtsem ki bővebben a lélek fogalmát.
Azt feleltem, hogy a lélek az, ami az embert jó cselekedetre képesíti. Példának hoztam fel, hogy nálunk is vannak kórházak, valamint menházak az aggok részére.
- És mit gondolsz - kérdeztem -, mi építteti meg ezeket velünk? Nos, ez a lélek.
- A kórházat a kőműves építi gépekkel és betonnal - felelte. - Mi köze ehhez a léleknek?
- És ti miért építtek kórházat?
- Mert vannak betegek és aggok. Mi másért építenénk? Nálatok miért megy a beteg kórházba?
Nem értettem, hogy jön ide ez a kérdés.
- Mert meg akar gyógyulni.
- Akkor hogy kérdezheted, hogy miért építünk kórházat? Azért, hogy meggyógyuljon a beteg.
Ez az olcsó aforizma persze nem vett le a lábamról, és elhatároztam, hogy nem engedem kisiklani kezem közül.
- Ez maga a puszta cél - feleltem. - De nem az ok. Embertársainkon segíteni a lélek képesít, ami a betegség ténye és az építés közti hézagot kitöltő kapcsolat. Hogy példát mondjak, olyan, mint a malter a tégla között, amely nélkül szétesnék a fal. Ez indít tehát segítésre. Érted már, mit keresek?
- Most még kevésbé értem. Miért kell itt hézagnak lenni? Ha a betegség és építés közt nálatok nincs közvetlen kapcsolat, hanem egy idegen fogalom ékelődik közbe, úgy ez nem összeköti azt, hanem szétválasztja, mint ahogy a malter is heterogén választóréteg a téglák közt, és az a tény, hogy valamihez ragasztóanyag kell, csak annak széteső voltát bizonyítja. A cementhez nem kell ragasztóanyag, mert önmagában egy anyag, és ezért tökéletesebb.
(...)
- Azt hittem - mondta - hogy tanulhatok tőled, mert valami összeműködő segítségről beszéltél, ami helyes matematikai értelemre látszott mutatni, de csalódtam. Nálatok ugyanis a kazo dolgokat pusztán bizonyos csoportokra tartják érvényesnek, ami viszont már azt jelenti, hogy nem kazo, mert másokkal szemben nem tartjátok be. Mert ha egyes személyeket közelállóbbnak képzeltek, és azoknak kedveztek, ezt csak úgy tehetitek, ha ugyanakkor másoknak kevesebbet vagy semmit sem nyújtotok. Vagyis mind a barátoknak nyújtott dolgok, mind az azokon kívülállóknak nem nyújtottak kimerítik a kazi fogalmát. Hiszen a barátok nem szükségből vagy általában az egyensúly alapján kapják, hanem - legalább így veszem ki szavaidból pusztán azért, mert kitaláltátok ezt a kazi fogalmat, hogy "barátság".
Ami pedig ezt a szót illeti: "szeretet", úgy látom, ezzel azt akarjátok jelezni, hogy egy szűk csoporton kívül álló emberekkel létük érdemén alul kell bánni, de akkor miért nevezed ugyanezt máskor gyűlöletnek?
De főleg helytelennek tartotta a karácsonyt, amiből azt olvasta ki, hogy a többi napokon jobban kell gyűlölnünk embertársainkat."

Hozzászólások


Pénz K-ban
[by Zeon] - permalink
2007. May. 9, 19:58
"Annak a nézetének adott hangot, hogy a csere mégsem lehet könnyebb, ha ezt pénzcserével összekötve, a munkát megkétszerezzük.
Megmagyaráztam, hogy így sok kispénzű ember összefoghat, és gyárat alapíthat, éspedig úgy, hogy részvényeket vásárolnak. Az emberi elme másik nagyszerű találmánya. Egy másik papír, amit pénz ellenében adnak.
- és ha így meháromszorozzuk a csere munkáját, hol a könnyítés?
- Ott, hogy ezek a papírok indítják meg a munkát.
Gyanúsan nézett rám.
- MIt szólnál ahhoz, ha azt mondanám, hogy innen az ülésről csak akkor tudnék felállni, ha előbb noteszomnak egy lapját neked adom? Ugyebár, ennek semmi köze a valósághoz, tehát nem létező dolog?
Megdöbbentett ez a naivitás, de igyekeztem nevetésemet visszafogni. De hiába magyaráztam, hogy a pénz hogyan indítja meg a munkát, konokul azt felelte, hogy már érti a dolgot, de úgy látszik mi nem értjük, mert a munka megindításának minden józan elme zerint egyetlen előfelteétle e a munka megindítása, nem pedig papírok csereberélése, melyek nem is léteznek, és kár kitalálni.
Bizonygattam, hogy nagyon is létezik a pénz, ennek fényes bizonyítéka a világválság, mikor valósággal megállott a termelés.
- És miért? - kérdezte.
- Mert nincs pénz.
Mire azt felelte, hogy minek találunk ki olyat, ami nincs.
Gazdagjainkon mélyen szánakozott, hogy így megfosztottuk őket látásuktól, nem engedjük őket dolgozni, kényszerítjük mások kenyerét elenni, miálta a termelés csökken, és nő a nyomor."

Aztán vacsora közben újra előjött a téma.
"Megkérdeztem tehát, hogy tud ennyi ember csak termlésből megélni. Kérdésemre nagyon elcsodálkozott, csak háromszori ismétlésre hitte el, hogy tényleg ezt kérdeztem.
- Most sem értem azonban, felelte, hogy mi kérdeznivaló van ezen. Ha kevesebben lennénk, kevesebbet teermelnénk, kevesebb jószágot hoznánk létre, rosszabbul élnénk.
- De nem szorítja ki a gyárból a gép az embert?
- Gépeink közt mindig akkora szabad helyet hagyunk, hogy kényelmesen el lehessen köztük járni.
- Nem úgy értem. A gép sok ember munkáját veszi el, miálta sokan feleslegessé válak, a termelt árú jó része is felhasználhatatlan lesz.
- A gépet éppen azért készítjük, hogy többet állítsunk elő. Avagy hogyna volna képzelhető, hogy ruhát azért készítenénk, hogy ne öltözzünk bele?
- De hogyan tud az iparban ennyi rengeteg ember dolgozni? Nincs túltermelés?
Ezt megint nem értette.
Elmagyaráztam a világváslágot, a bankcsődöket, árúfeleslegest, (...) az általános nyomort.
Többször újra el kellett mondaom, mert egy szót sem értett belőle.
- Hogyan volna lehetséges olyan társadalom léte, ahol a fulladást a levegő megvonásával gyógyítanánk?
(...)
Elképzelhetetlennek tartottam, hogy ennyi ember hogy tud csak iparból megélni. Gondoltam, biztos exportra dolgoznak, de kiderül, a tengerre nem mennek, mert úgymond, ott nem terem semmi, minek akkor odamenni?
Elmondtam, a külkereskedelem mennyire fellendíti a jólétet, és milyen hasznos volna, ha devizakészletet halmoznának fel. Azt a meglepő választ kaptam, hogy ők nem attól laknak jól, amit más eszik meg!
Fel nem tudtam fogni, a közgadasági képességek ekkora hiánya mellett miért nem haltak még éhen."

Hozzászólások


Kazohinia (2)
[by Zeon] - permalink
2007. May. 8, 20:47
Kazohiniában a kazo és a kazi az alapfogalmak. A kazo az, amit mindenki csinál, ami "normális". Náluk kazo, ha valaki fáradtabb, és egy tele padhoz érkezik, átadják neki a helyet. Az egész világuk kazo, és ha valaki kazi módon viselkedik, azt vagy iskolázatlannak (belohinnek), vagy behinnek nevezik. Az utóbbiról még szó lesz:)
A nevelés náluk csak technikai ismeretek átadásából áll.
"- Hogyan lehet erkölcsi szabályok nélkül irányítani az erkölcsöt?
- Mi értelme volna azt megtanítanunk, hogy mit szabad és mit nem szabad megennünk? Ennek több hátránya volna: egyrszt komplikálná a nevelést, mert az üvegen kívül még a vasat és a nikkelt is el kellene magyarázni. Másrészt nem is célravezető, mert ha az aember csak a szabályokat hallja, és nem magának a dolognak a lényeét ismeri, nélkülözi az automatikus iránytűt, és sohasem fog tudni maga cselekedni, eltekintve attól, hogy a szellem mindenkinek vele született tulajdona, amiből az irányító nevelés _elvenne_ valamit, holott a tnításnak nem elvenni, hanem hozzáadnia célja. Végülk pedig felesleges is, mert ha épeszű ember megismeri a valóságot, tilalom nélkül sem fog üveget enni. A tilalmat csak bolondnak kell magyarázni, annak pedig úgyis hiába."

A kazo nem erkölcs, hanem a létük alapja, mindenkiben benne van. Olyan, mint a gravitáció: a dolgok kazo módon történnek, hanem avatkoznak bele, vagyis lefele esnek. Aki náluk behin, az pedig eltér ettől, például másokat megkér dolgokra, amikre semmi szüksége, vagy átadja a helyét másnak, holott ő fáradtabb. Ha nélkülöz maga, mikor más kevésbé, egyszóval, mind az altruizmus, mind az egoizmus náluk kazi. S az is behin, aki sokat beszél, vagy "nemlétező dolgokról" beszél.

Gullivernek kiállítanak egy belohin igazolványt, amitől kazo, hogy őt minden egyéb ember tanítja, ha kérdez valamit. Éppen azt kérdi, hogy mennyit kell fizetni a vezetőnek a villamosért, de pénzre nincs szavuk.
"Erre a járókelő elmagyarázta a felszállás technikai részleteit, mire kijelentettem, hogy nem vagyok hülye, hanem azt kérdeztem, kell-evalakinek ilyen fémdarabokat adni, hogy a kocsi elvigyen.
Ő viszont azt felelte, hogy aki nem ismeri a felszállás technikai részleteit, az nem feltétlenül hülye, de aki fémdarabokat akar a kocsi indításához használni, holott tudja, hogy az árammal megy, annak ép elméjében már könnyebb lenne kételkedni, de ettől csak belohin igazolványom tartja vissza."

"Megkérdeztem tőle, nem fordul-e elő náluk, hogy emberek céltalanul és feleslegesen utaznak.
-Nem - felelte. Az már kazi volna.
- De így, kalauz nélkül mégiscsak könnyen előfordulhat!
Persze meg kellett magyaráznom, hogy mi az a kalauz, mire azt felelte, hogy éppen az volna kazi, ha egy ember csak azért utazna a villamoson, hogy céltalanul és feleslegesen utzgasson, holott a kocsi nélküle is megy."

"És hiába mutattam neki a pénzemet, csak megerősítve látta állítását, mert - úgymond - valahányszor ő pénzt kért tőlem, csak papírt, aranyat vagy ezürtöt tudtam neki mutatni, de pénzt nem. Ami a természetben nincs, az egyáltalán nincs."

Hozzászólások


Kazohinia (Szathmári Sándor)
[by Zeon] - permalink
2007. May. 8, 8:45
Röviden egy olyan ország, ahol mindent az értelem irányít.
Nincs pénzük, nincs magántulajdon, nincs állam, nincs gazdaság, nincsenek érzelmek, nincs művészet, nincs szórakozás, nincs kultúra, nincs vallás, nincsenek érzelmek.
Mindenki dolgozik, amennyit akar és tud, pihen, amennyit akar, eszik, amennyit jónak lát, minden a közé, nincs sehol egy kerítés, egy őr, nincs fegyver, nincs háború. Az emberek nem beszélnek feleslegesen, csak annyit, amennyit muszáj, és akkor is a lehető legegyenesebben mondják ki. Tudományuk fejlett, termelésük hatékony.

Ahogy hajótöröttként vetődik ide korai 20. századbeli nyárspolgár angol "hősünk", igencsak nehezen képes felfogni ezt a logikát, az elején lassan rázódik be a világukba, a nyelvüket sem érti, és folyton félreértik. Mikor új ruhát adnak neki, kérdezi, hol az öltöző, különösen az ottlevő nőkre való tekintettel. A ruhára, a nőkre és magára mutogat, de félreértik, kivezetik, a hölgy eléje letérdel, kigombolja a nadrágját, és szegény hősünket elönti a szégyen ebben az "őrültek és cédák országában".
Aztán az étkezdében - ahol mindenki leemeli a minden ízt egyesítő pépet a futószalagról - olyan hálát érez "ennyi jósággal szemben", hogy könnyek tolulnak a szemébe. Ennyi se kell, rögtön orvost hívnak, aggodalmasan vizsgálják a szemét és kórházba küldik. Ugyanis náluk mindenki segít a másikon, ha baja van, a kocsik azonnal megállnak, felszedik, elviszik, nincs szükség mentőkre. Hiszen a munkaidő is kötetlen, órát nem használnak, időre nem mennek sehova.
"Jelekkel az égre mutatva, próbáltam kísérőmet a templom felől kérdezni, mire ő ugyancsak jelekkel megnyugtatott, hogy nem fog esni."
Aztán a nyelvüket végre megtanulja. 15 magánhangzó és 15 mássalhangzó van benne, amik szavakban mindig felváltva követik egymást. A betűk szabályos mértani idomok. A számok is betűk, persze a 15-ös számrendszerben, ezért a számokat is simán ki lehet ejteni, és a telefonszámokat könnyű megjegyezni, már csak azért is, mert az emberek második neve ottan a telefonszámukkal azonos, az első a foglalkozásra utal, és Z-vel kezdődik. A főnevek b-vel, az igék és melléknevek megint más betűvel kezdődnek. Az napi időt az éjféltől elmúlt 1/50625 (15 negyedik hatványa) egységekben mérik, és mint szám mondják ki.

Hozzászólások


  1 ⋅  2 ⋅  3 ⋅  4