LeaderLea blogja

Megnyitotta: Leus
Elindult: 2005. Sep. 21, 21:41
Publikus: igen
Kihallgatás
[by Leus] - permalink
2007. Jan. 24, 1:47
Hát, biztos úr, az nem úgy történt ám, ahogy aztat magának elmondták. Abból egy árva szó nem igaz, drága biztos úr. Hát elég csak rámnézni, hát ezzel a törékeny testalkattal ugye, én hát képtelen lennék, meghát ugye becsületes vagyok, meg jóhát, kedves is.

Hogy mi a véleményem a fennforgással kapcsolatban? Én ártatlan vagyok, kérem, a sértett a hibás mindenben, kérem szépen. Jóhát, mér járt arra? Hát nem? Ki mondta neki, hogy ott legyen?

Méghogy én megraboltam? Jóhát, mér hagyta? Ő a hibás, ha nem hagyja, nem csinálom. Hogy nem lett volna kötelező? Ugyan már kérem, hogy lehetne az én felelősségem? Én fedeztetve vagyok, nekem menyasszonyom van, kéremszépen, hát hogy is tehetnék én ilyesmit?

Dehogyis használtam én ki őtet. Méghogy én a bizalmába férkőztem? Én ebben teljesen ártatlan vagyok, ezt mindenki lássa. Jóhát, ha meg így van, mér hagyta? Ha nem hagyja, akkor nem csinálom, kérem szépen, a sértett a hibás, mér fogadott a bizalmába?

Milyen szemtanuk? Megbízható szemtanuk, akik lefigyeltek és látták? Hát jó, de hát beszélgetni csak szabad…négyszemközt is, jogom van, nem tilos az, kérem szépen. Arról meg mit tehetek én kérem szépen, hogy utána megváltoztatták a vallomásukat? Jóhát, én kérem ártatlan vagyok, ebben is természetesen. Há’ megsajnáltak, kérem szépen, hogy így belekeveredtem ebbe az tényálladékba így, pedig hát milyen becsületes vagyok, kérem szépen, és ilyent nem csinálok, nekem menyasszonyom van, tetszik tudni?

Ugyanmár, ne piszkáljon, biztos úr, úgyis elég problémás nekem ez az ügy. Azóta a kocsmába’ se tudok nyugodt szívvel berúgni, mer páran vesevizslató pillantással, némán figyelnek, gyanakodnak..fájdalmas dolog ám ez nekem, biztos úr!

Jóhát, eltulajdonítottam a sértett naplóját is, mutogatom bárkinek, hát igazolnom kell, hogy én ártatlan vagyok. ….jóhát, áthúzgáltam pár részt benne mert hát nem tetszett, át is írtam naés? Mér lenne ez ellentmondó, hogy a naplóját lobogtatva igazolom, hogy nincs is nálam? Hát kérem, ebben is a sértett a hibás, mert mért mutatta meg nekem, hol van a kulcsa?? Mert ha nem mutassa meg ugye, akkor nem tudom, hol keressem. Én ártatlan vagyok, kérem…és fedeztetve, mer nekem menyasszonyom van kérem…én őtet nagyon szeretem, dehogy csinálok én ilyet.

Nézze csak meg , biztos úr, most is kerülgeti egy gyanús alak...hogy nem veszi észre, mert a cimbi jól adja magát ….hát az az ő hibája…ha megrabolják megin’, hát senki más nem hibás, mint a sértett..ugyan ki más lehetne?

Én biztos nem, ártatlan vagyok, menyasszonyom van, kéremszépen, nagyon szeretem őtet, csak vele tudom elképzelni…meg hát szép is vagyok, nagyon kedves és egyszerűen tökéletes…….(várjál, cimbi, adok tippet!)

Hozzászólások


Menetrendmódosítás
[by Leus] - permalink
2007. Jan. 23, 0:45
Isten hozott Hollandiában (azaz Hollandia gyönyörei)
Emily Perl Kingsley írása

Gyakran kérnek bennünket, hogy próbáljuk meg leírni, hogy milyen is felnevelni egy sérült csemetét -- azért, hogy segítsünk megérteni ezt az egyedülálló tapasztalatot azoknak, akik nem osztozhatnak benne, hogy el tudják képzelni milyen érzés ez. Nos ilyen:

Amikor egy család babát vár, az ahhoz hasonlít, mint amikor egy csodálatos vakációt tervezünk, mondjuk Olaszországba. Megveszünk sok-sok kalauzt, szakkönyvet és eltervezzük az egész gyönyörű utat. A Kolosszeum, Michelangelo Dávidja, Velence gondolái, stb. Még talán néhány hasznos olasz kifejezést is megtanulunk. Mindez nagyon, NAGYON IZGALMAS.

Több hónap várakozásteljes vágyakozás után végre eljön a nagy nap. Becsomagoljuk a bőrőndjeinket és elindulunk. Néhány órával később, a repülőgép leszáll. A légikísérő odajön, és mosolyogva közli: Isten hozta Önöket Hollandiában.

Hollandia?!? - nézünk értetlenkedve. Hogy érti, hogy Hollandia? Mi Olaszországba vettünk jegyet! Nekünk Olaszországban kellene lennünk! Egész életünkben arról álmodoztunk, hogy Olaszországba megyünk.

Sajnos változás történt a repülő menetrendben - közli. Ez a gép Hollandiában szállt le és nem is megy tovább. Önöknek itt kell maradniuk.

Nagyon fontos tehát, hogy bármennyire is csalódottnak érezzük magunkat, a gép nem vitt minket egy borzasztó, förtelmes, mocskos helyre, ami dögvésszel, éhinséggel, leprával teli. Nem, ez egyszerűen csak egy másik hely az eredetileg tervezetthez képest.

Szóval most neki kell látnunk, és el kell indulnunk új kalauzokat venni. És meg kell tanulnunk egy egész új nyelvet. És találkozni fogunk az emberek egy teljesen új csoportjával, olyanokkal, akikkel előzőleg még sosem találkoztunk.

Ez csak egy másik hely! Talán lassabb iramú, mint Olaszország, esetleg kevésbé mutatós. Azonban egy kis idő múltán, amikor már újra levegőhöz jutunk, körül tudunk nézni, és elkezdjük felismerni, hogy Hollandia nem is ronda. Hollandiában vannak szélmalmok, vannak tulipánok is. Sőt még sok Rembrandt képet is találhatunk itt.

De minden ismerősünk állandóan Olaszországban jár és folyton azzal kérkedik, hogy micsoda fantasztikus helyeken járt, milyen gyönyörű volt ott. És egész hátralevő életünkben azt fogjuk mondani: Igen az az, ahol nekünk lennünk kellene, ez az, amit eredetileg terveztünk.

És az efölött érzett fájdalmunk soha, de sohasem fog elmúlni, mert ennek az álomnak az elvesztése egy valódi nagy veszteség.

Ugyanakkor legyünk tisztában azzal, hogyha az életünket az afölötti gyász tölti ki, hogy mi sosem jutottunk el Olaszországba, akkor sohasem leszünk képesek felszabadultan élvezni Hollandia rengeteg nagyon különleges, igazán szeretni való szépségeit.


Érdemes elgondolkozni rajta, még az is lehet, hogy nem csak a fenn megjelölt témára vonatkozik.:))

Hozzászólások


Minden viccnek......?
[by Leus] - permalink
2006. Aug. 15, 23:05
Felvétel ideje: 2005. 8. 7. 1:51

2004.05.06 - 20:53:59 <Tupakka> na itt kinek van @-a?
2004.05.06 - 20:54:33 <Tupakka> aki régóta idejár?
2004.05.06 - 20:54:40 <Tupakka> vagy hogyan van ez nálatok?
2004.05.06 - 20:55:01 <player_2> ha jó melleid vannak, kapsz :)

Felvétel ideje: 2005. 8. 7. 2:23

2004.05.14 - 20:13:13 <IGS> hogyhogy van voice-od? azt hazudtad lány vagy? :)

Csak úgy idézgetek...

Minden viccnek a fele komoly?

Hozzászólások


Hajnali zongorázás...
[by Leus] - permalink
2006. Feb. 14, 3:02
A dátumból kifolyólag reagálhatnék bizonyos eseményekre, de nem teszem...Inkább csak ülök szemközt a tv-vel és zongorázom (lsd.: kapcsolgatom a távirányítót különösebb logika nélkül) elalvás előtti rutintevékenység, mire is aludjam el.

A hangot levettem, mert a bennem töprengő hangokat szeretném hallani, de a szemem önkéntelenül követi a képeket a számtalan csatornán. Felizgult rendőrök csörtetnek egy lépcsőházban a főgonosz nyomában, kezükben pótvégtagként meredezik a pisztoly...hírolvasó hipnotizálja a kamera lencséjén keresztül a nézőket, a háttérként vetített képek alapján egy volt diktátor viselt dolgai a téma....politikai vita..lapos, ellenséges pillantások, kényszeredett vigyorok/vicsorok...túszejtő az áldozatán térdelve egyezkedik...robbanások...katasztrófák...egymást lövő, ütő, rúgó, késelő, megfojtó, összekötöző emberek káosza..sablonos, egymást gyömöszkölő ruhátlan testek...L alakú takaró, ami ugye a nőnek nyakig, a pasinak derékig ér...drogos, tántorgó fiú hányja végig a díszletet...eszméletlen beteg rándul össze az újraélesztéstől...főhős talpig agresszióban, főhősnő talpig depresszióban...fekete ruhás kommandósok ugrálnak ki egy helikopterből megmentendő valakit, cserébe vér literszám...csavargók, hajléktalanok, jelképek..ostoba kvízjáték, izzadó, felkészületlen játékvezetővel..minap feltűnt popcsillagocska, valamit az őt rágalmazók/imádók hada....

Felturbózott érzelmek, túlhúzott érzékek...nem jön a várt nyugalom, bár más se...fásultan, közeledve a félálomhoz bambulok az elém tálalt borzalmakra, a bennem tűnődő hang már rég alszik...szép új világ, mi? Ennyi lenne? Életünk tükre, a tv...bízom benne, hogy nem...nyári délután..egy folyó, a parton gyerekek kavicsot dobálnak a vízbe, nevetnek..messzebb egy hajó...vagy lehet, hogy ezt már álmodom? Hogy is van a pillangó álmával, meg az élettel? Majd holnap, majd holnap gondolkozom ezen is..illetve ma, mert megint ma lett a holnapból...ez mégis egy hajó......békés álmot, teaszoba..és boldog Valentin napot...

Hozzászólások


Első Blog...
[by Leus] - permalink
2005. Sep. 21, 21:41
Hát ez is eljött....már régóta tervezgetem, különböző okokból, hogy írok egy első blogot, de aztán elmaradt mindig valami miatt. De most Daniel blogjában olvastam ezt a könyves játékot és ez épp megfelelő motivációt adott ehhez :)
Szal hogy is van? 23. oldal, ötödik mondat?
Nos, így szól:

"Manapság Japánban a shiho apáról fiúra száll, külsőség lett belőle."

(Taisen Deshimaru: Zen és a
harcművészetek)

Hozzászólások