nix blogja

neménvoltam

Írta: nix (2007. Oct. 8, 9:31)

Vissza a teljes blogra

Hatmillió dollár egy vetkőztetésért
MTI | 2007. október 7., vasárnap 10:45

6,1 millió dolláros kártérítést ítélt meg a kentucky-i Shepherdsville bírósága Louise Ogborn javára, jelentette az AP. A 21 éves lány munkaadóját, a McDonald's-ot perelte be, mert három és fél éve egy álrendőr utasítására étterme menedzsere levetkőztetve kutatta át, mert lopással gyanúsította.

Főnöke, Donna Summers a vőlegényével, ifj. Walter Nixszel közösen még szexuálisan zaklatta is a megszégyenített lányt. Summerst próbára bocsátották, Nixet öt év börtönre ítélték az eset miatt.

De Ogborn nem elégedett meg ennyivel, a McDonald's-ot is perbe fogta. Tette ezt azért, mert a vállalat éttermeibe több hasonló, minden esetben hamisnak bizonyuló hívás is érkezett az ő esete előtt, a vállalat mégsem figyelmeztette a veszélyre dolgozóit.

A vállalat ügyvédei szerint a lány csak azért perelt, mert meg akarta csapolni a cég "vastag pénztárcáját". Ogborn eredetileg 200 millió dollárt (negyvenmilliárd forintot) követelt, a bíróság végül 6,1 millió dolláros (1,2 milliárd forintos) kártérítést tartott jogosnak. A McDonald's fellebbezést fontolgat, jelentette az AP.

(Forrás: LINK ELEJEindex.huLINK VÉGE*)

*amúgy nem látni... ;)

Hozzászólások

Nincs még hozzászólás.