Nocturnal blogja

Ez már história

Írta: Nocturnal (2006. Feb. 26, 12:09)

Vissza a teljes blogra

Ezt a bejegyzést egy zene ihlette. Most hallgatom egyfolytában.... ötödszörre? :) "kék eget..."

---------------------------------

[...]

Dombok felett, felhők alatt
Repít a messzeségbe,
Élvezd hát amíg tart.

??lmodj magadnak álmokat,
??lmodj magadnak szárnyakat
Látod a távolt s a titkokat,
Hallgasd a hangot ahogy hívogat,
??lmodj magadnak álmokat,
??lmodj magadnak szárnyakat.
(és kék eget, és fényeket)

Dombok felett, felhők alatt
Repít a messzeségbe,
Élvezd hát amíg tart.

[...]


---------------------------------

Draft - Dombok felett. Amikor először hallottam (egészen pontosan kétszer), nem is tudtam, hogy ez a címe. 1999-et írtunk még, amikor a Rádió1 még valami egészen más volt, és többek között Freeetime is volt rajta. Kühl, Budai, meg a többiek. Én meg ilyenkor mindig lefeküdtem az ágyba, bedugtam a kis, kényelmetlen fülhallgatót a fejembe meg a rádióba, és hallgattam. Nem tudom, miért volt az jó nekem, de tetszett. Biztos a törzsi időkből bennünk maradt lüktetés. :D (Akkortájt tudniillik leginkább popzenén, de még inkább a saját zongorázásomon éltem ki magam.)

Sokszor el is aludtam rajt', elvégre szombat esténként volt, 22 és 24 óra között. Olyankor meg az ember fáradt. (Még nem volt számítógépem, hogy hozzászokjak az iccakázáshoz.) Néha fel is ébredtem közben. Az egyik ilyen felébredés viszont nagyon szíven ütött. Finom kis zene volt, olyan nagyon túlvilági érzést keltett bennem, és közben egy női hang folyton azt suttogta, hogy álmodjak magamnak kék eget, fényeket.. Sokkal jobb zene volt, mint az összes többi, ebben volt valami, ami úgy kifejezetten megfogott.

Innentől kezdve azért hallgattam Freeetime-ot, hogy még egyszer halljam ezt a zenét. Mindhiába. Aztán eljött a szilveszter, és volt egy Millennium Dance buli, amit a Rádió1 élőben közvetített, alias Freeetime kifulladásig. Elszántan meghallgattam. El is aludtam, de aztán egyszer megint felébredtem, és már megint erről a kék égről suttogtak nekem. Én pedig már megint odáig voltam meg vissza.

Ezt követően eltelt két év, és én mondhatni teljesen megfeledkeztem minderről. Persze a hatás nem maradt el, mert noha a Freeetime-ról leszoktam - továbbra sem tetszett igazán -, egyéb dolgokban azért eléggé összekapartam magam. Nagy változások értek, végre elkezdtem haverokkal is foglalkozni, hála Tisznek és jó néhány barátjának.

2001-ben lett netünk. Na, onnantól kezdve.... :) freee.hu, fórumozás, olvasgatás, ami csak belefért. Itt-ott keresgéltem is zenéket, hallgattam is őket, és egyszer a kezem ügyébe akadt egy olyan, hogy Draft - Dombok felett. Mégpedig nem is az eredeti, hanem egy úgynevezett Liquid mix. Kíváncsian hallgattam bele, de fél perc után már eltűntem a szédülés forgatagában.

Ajánlom mindenkinek ezt az élményt.

Hozzászólások

Nincs még hozzászólás.