Zeon blogja

Ha eltünnek a papírjaid...

Írta: Zeon (2007. Jun. 14, 12:56)

Vissza a teljes blogra

"Olyan unalmas itt" - gondolta, és kislisszolt a résen a pénztárcába. Itt valamivel nagyobb tér volt, és miután megszokta a hirtelen világosabb környezetet, egyéb kártyák testrészei kezdtek körvonalazódni. Alig nyúltak ki a saját réseikből. "Helló", mondta az újonnan szabadult személyi igazolvány. "Helló", felelt a bankkártya - "mit csinálsz? Nem ott bent van a helyed?"
- Meguntam. Képzeld el, amióta, ahogy mondta a tulajdonosunk, a jogosítvány is kivált engem, még a rendőri igazoltatásoknál sem kell engem kivenni! Bezzeg te, pénzre mindig van szüksége!
- Ez igaz, és még vásárláskor is ki tudok kukucskálni. Sőt, mások vesznek a kezükbe, és amíg tart a tranzakció, addig néha révedve engem bámulnak!
A diákigazolvány is felkapta a fejét.
- Engem a BKV ellenőrei vizslatnak. Igazából, nincs valami kedves tekintetük, de poén az egész. És félévenként matricákat ragasztanak rám. Tudod, miért? Mert különben érvénytelen lennék! - dicsekedett.
- De nem igaz az, hogy azután bevonnak? Ha vége az egyetemnek? Én azt hallottam...
- Badarság! Majd teszek róla, hogy ne vizsgázhasson, és örökre maradjon csak azon a BTK-n - vágott közbe a diák.
- Fúha! - felelte a személyi, és magában még hozzátette: Mi lenne, ha kipróbálnám? Mi lenne, ha egy ideig csak körülöttem forogna a világ?

Így történt, hogy B.K. arra ébredt, hogy hiányzik a személyije. Mindenhol kereste, de csak nem találta, és semmi emléke sem maradt, hol tünhetett el. Hivatalokba telefonált vissza, átkutatta a zsebeit, még a padlásról is elővette a nemrég backupolt téli ruháit, de semmi.
Aztán napok múlva szokatlan spam emailek kezdtek érkezni a privát mailfiókjába. Először törölte őket, de mintha direkt neki lettek volna címezve, például a kedvesének szavaiból idéztek, vagy olyantól, akit csak máshonnan ismert. Ez a valaki még a félrelépéseiről is tudott! Az egész kezdett tarthatatlanná válni, és valamit válaszolni kellett. Először csak álnévről, hivatali gépről és újonnan csinált email-címmel próbálkozott. Válasz nem jött, de a feladó - a spamek küldője - megkapta őket. A levelek viszont kezdtek átcsapni sajnálkozásba, sőt, a sorok között mintha az lett volna: "írj már nekem!". Úgyhogy B.K. végül gyanúit félretéve válaszolt, és az eredmény pozitív. Olyan értelemben, hogy a következő levélben töredelmes vallomást olvashatott, és néhány levélváltás, és B.K. ígérete, mely szerint néha előveszi és mutogatja, után a személyi igazolvány is visszajött az egyik levél csatolmányaként, immár bölcsebben és elégedetten.

Hozzászólások

Nincs még hozzászólás.