Vélemények a teaházakról

Időnként a teaházas látogatások után leírjuk, milyen élményben volt részünk, mit gondolunk az adott helyről. Ezeket a véleményeket a teaházak adatlapján is megnézhetitek, itt pedig vegyesen, időrendben olvashatjátok őket..

Ha szeretnél értesülni az új kritikákról, véleményekről, iratkozz fel az RSS-re!

  1 ⋅  2 ⋅  3 ⋅  4   
Teaház: Big Ben Teaház
Írta: infinity-
Érték: -
2011. Jul. 7, 2:19
én csak annyit tudok írni h a répatorta tényleg jó ott ;)

Teaház: CD-FŰ Teázó és Kultúrpince
Írta: Toto
Érték: 3
2010. Nov. 4, 22:08
Teaházjáró körút, 8. állomás.

Szitu: Pár napja szobatali alkalmával jöttünk ismét a CD-FŰ-be, részünkről hosszas kihagyás, a hely részéről a nyári szünet után.

Helyiség: A helyiség mit sem változott, jobbra a dohányzós rész kisebb asztalokkal, balra a két nagy faasztal, aminél jókat lehet kártyázni/társasozni is. A dohányos részen egy mini színpad is található, időnként rendezvényekbe is botolhatunk. Pincéhez méltóan a megvilágítást nem viszik túlzásba, de ez engem általában nem zavar, a fűtést viszont már bekapcsolhatták volna... Ja igen, és amúgy van itt egy kis szeparé-barlang is, de azt még nem volt szerencsém kipróbálni.

Tea: A választék itt is átlagos, szokásosan zöld, fekete, gyümölcsteákat kérhetünk (és talán néhány mást is, de a honlapon nem találok itallapot, és mindenre nem emlékezhetek). A tea amúgy finom, vannak érdekes ízűek/illatúak, szóval lehet csemegézni, valamint lehet csészével, és kancsóval kérni. Ez utóbbi más teaházakkal ellentétben 7 dl, amiért nem sajnálom a kb. 700 ft-os egyenárt.

Egyéb: Negatívum, hogy a honlap szvsz elég vacak, továbbá hiába van wifi, a térerővel... hát vannak gondok. A szendvics sem tűnt túl bőségesnek, a turmix viszont fincsi. Én amúgy kedvelem a CD-FŰ-t, de nagyon társaságfüggő. A mostani teatali alkalmából kevésbé előnyös oldala mutatkozott meg, ezért 3-ast adok, de egy elevenebb/ivósabb bandával társasozva valszeg 4-est adtam volna.

Teaház: Prága Kávéház és Teázó
Írta: Toto
Érték: 3
2010. Oct. 31, 0:31
Teaházjáró körút, 7. állomás.

Szitu: Még pár hete voltam itt, csak elfelejtettem megírni. A homályosodó emlékek miatt ez az értékelés most rövidebb lesz. Szintén munka után, egy kikapcsoló esti teázás volt a cél. Egy gyümölcsteát kértem, és mellé némi csokis kávészemes csemegét.

Helység: Ez már majdnem egy tipikus kávézó: a sűrű asztalok, a félhomály, a pult, stb. mind ezt érezteti. Az ember belefeledkezhet egy könyvbe, vagy beszélgetésbe, de alapvetően nyüzsi van. Dohányzó rész is található itt, ami teaházaknál ritka.

Tea: A választék átlagos, főleg fekete, zöld és gyümölcsteákból áll, amik mellett csupán 1-1 mate, rooibos található. Különleges teák tehát itt nincsenek, vannak viszont ízesítettek. A kancsó tea ára átlagos, illetve ennél olcsóbban nem nagyon kapni máshol sem.

Egyéb: A netes étlap szerint szendvicseket is kaphatunk (életmentő szendvicsek), bár ezt nem próbáltam ki. Rossznak a hely nem rossz, könnyen megközelíthető, a teával sem volt semmi kifogás, ugyanakkor nem egy tipikus teaház teaházas hangulattal. Részemről ebben ki is merül, ezért ez most egy 3-ast ért.

Teaház: CD-FŰ Teázó és Kultúrpince
Írta: dani
Érték: 3
2010. Oct. 29, 22:55
A bejárat diszket imitáló vaskorongja tetszik. Tekergetései a régmúlt gőzhajóinak lapátaknájának kongi visszhangzását idézik. Viszont ami előny nyáron, az hátrány fagyos időben. A hátsó terem nem volt fűtve, bár én nem fáztam, több teakóstoló társam kezdett el idővel meleg dolgokat keresgélni maga körül.
A forraltborom egész tűrhető volt, ha azt nézzük, hogy decije 150 Ft, még akár finoman elkészítettnek is nevezhetjük. A kiszolgálás gyorsasága azonban vetekszik a Zöld Teknősével. A rendelést és a kiszolgálást 54 perc választotta el egymástól. Állítólag csúszásban voltak.
Rendelni a pultnál kell, s rögtön fizetni is. A nyugtát külön kell kérni, automatikusan nem kapsz. A hely amúgy tetszik. A felszolgáló srác udvariasan tájékoztatott minket a hamarosan bekövetkező élő koncertről, így még időben át tudtunk települni oda, ahol még halljuk is egymást.
A wc-k megkülönböztetésének szemiotikai felelősét viszont 5 csillaggal jutalmazom. Aki kitalálta azt, hogy a mindenféle közhelyes, és közhelyesen elviccelt piktogramok helyett egy dugasz, és egy konnektor tájékoztasson minket arról, hogy nemi identitásunkhoz releváns toalettet válasszunk, óriási arc lehet.
Egyébként vannak finom teák is, én a Zsuzsiéból szürcsöltem, nem volt rossz. Lehet kérni 2 decit 300 körül, és 7 decit, hat-nyolcszáz környékén.

Teaház: Fehér Holló Teaház
Írta: hangtompi
Érték: 4
2010. Oct. 25, 17:42
Megközelítés: Szerintem a legegyszerűbb az Uránia felől megközelíteni, a Vas utcán végig, majd a Bródy-n egy utcányit fel és rögtön a Horánszky utca sarkán van.

Hely: A teaház stílusosan kialakított legalább 2 szeparéval és 8 asztallal ellátott (boxok, mellettük 4személyes asztalok). Ezek egy térben helyezkednek el, így ha sokan vannak a helyen, akkor talán túl hangos és mindenki rálát/ráhall a másikra. Minden asztalnál négyen férnek el, de van konferenciaterem és a pult előtti fotelekben is lehet terpeszkedni.
Mi a boxot választottuk, kényelmesnek bizonyult, de a fényviszonyok miatt én sötétnek éreztem (az asztalunk fölött nem volt lámpa).

Tea: A teák árai 500 körül vannak, ezért 3dl-t kapunk, ami kicsit kevés, DE pozitív, hogy ehhez felszolgálnak külön mézet is és kérésre tejszínt. Tetszik ez a "le a cukorral" mentalitás!;)
A kínálat bőséges: az itallapon turmixok, kávék,különleges- valamint alkoholos forrócsokik és koktélok is szerepelnek. A narancsos csoki szerintem lehetett volna sokkal sűrűbb is, de erről inkább nem nyilatkozom, lévén nem én kóstoltam. Van még többfajta szendvics (kivis-diós-camambertes, padlizsános, tonhalas, grillezett húsos) és sütemény (marlenka, gyümölcskenyér, torták, profiterol, muffinok). Szóval tök jónak tűnik, még ki fogom próbálni :)

A vendéglátásra nincs panasz, a pincérlány kedves és illatos volt.;) Nálam rendben van a hely, minitalikra alkalmas, csak kicsit sötét, ami engem általában zavar.

Érdekesség: a hely szokott rapidrandi helyszíne is lenni, 7-7perces privikkel. Ára 3000Ft teával. Talán emiatt van ott annyi asztal bezsúfolva;) Próbálja már ki valaki! ;)

Teaház: Hanami Teaház
Írta: Toto
Érték: 4
2010. Sep. 17, 22:53
Teaházjáró körút, 6. állomás.

Szitu: Pár napja a munka után a Hanami Teaház felé vettem az utam. A fárasztó nap után jól esett egy finom illatú sárga tea mellett beszélgetni, amelynek az íze is kellemes volt.

Helység: Az asztalok egy pincehelységben találhatóak, ahol kisebb és nagyobb társaság is elfér, de a távolkeleti hangulata miatt azt mondanám, hogy nem egy hangoskodásra kitalált hely - az kicsit "szentségtörésnek" tűnne nekem. :) A székek és asztalok európaiak, de a lámpát rejtő "papírablakok" több ezer kilóméterre repítik az embert.

Tea: A teák fajtáját tekintve széles skálán válogathatunk, a származási helyük pedig többnyire Japán és Kína. Gyümölcsteát itt ne keressünk, ízesítettből is csupán néhány található, a kínálat többsége a különböző típusú "hagyományos" és különleges teákból áll. Elkészítési mód alapján is többfélével találkozhatunk, némelyiket előttünk készítik, illetve vannak többször felönthető teák is. Ami pedig ritkaság, hogy ha szeretnénk, a teát mi magunk is elkészíthetjük. A kanna amúgy 4 dl-es, és ha jól emlékszem, 6-700 ft körülibe kerül, cserébe viszont minőségi teát kapunk.

Egyéb: Ennivaló, más innivaló itt nem kapható, ide a teának hódolni érdemes jönni. A hely amúgy hangulatos, a kialakítás és a teák is a távolkeleti világot idézik, a kiszolgálás udvarias, a felszolgáló pedig szívesen segít választani, látszik, hogy értenek is ahhoz, amit csinálnak. Ja, és ha véletlenül az egyik felszolgálóból hirtelen kettő lesz, ne ijedjetek meg. :)
A teázóval tehát minden rendben van, de olyan igazi különlegességet mégsem tudnék mondani, ezért a 4-es osztályzat.

Teaház: Darjeeling Teaház
Írta: Toto
Érték: 5
2010. Sep. 13, 20:15
Teaházjáró körút, 5. állomás.

Szitu: Egy kora estét kellemesen elütni tértem be a minap a Darjeelingben. Ezúttal egy fehér teát próbáltam ki, vanília-levendula ízesítéssel. Fura párosnak hangozhat, és az íze nem is volt túl különleges, de az illata... mennyei. :) Amikor egy illat emlékeztet téged valamire, talán egy sütire, a gyerekkorodból, de nem tudod megmondani, mi az. Muszáj is volt vennem egy kis tasakkal belőle. Az utána kikért forró csokiban sem kellett csalódnom, régen ittam ilyen finomat. (Mézeskalácsos ízesítésűt kértem.) Igazi csokival, tejszínhabbal, így kell egy forró csokit felszolgálni!

Helység: A teazó galériás: a földszinten található néhány dohányzó/vízipipázó asztal (az illatból ítélve a pipakínálat is rendben van), a lépcsőn pedig a galériára juthatunk. "Sima" székes asztalból nincs sok, viszont a cipőmentes övezetben - kettesével - már többen elférnek. Bár nem próbáltam ki, nekem kicsit zsúfoltnak tűnt, de ez persze szubjektív, én nem nagyon vagyok oda a szűkös földön ülős helyekért. Alapvetően félhomályos a hely, de van lámpa alatti asztal is, ahol akár olvasni is lehet, illetve a konnektoroknak és a wifinek köszönhetően laptopozni is beülhet az ember.

Tea: Van külön tealap, kávé+csokilap és fagyilap, kb. egyforma terjedelműen, így nem túl nagy a teakínálat (inkább átlagos), de az legalább megoszlik a mindenféle teák között (fekete, zöld, gyümölcs, fehér, rooibos, mate, chai, stb.) A tea nem a legolcsóbb, a szokásos 5-600 ft körüli árú teák mellett inkább a 6-7-800 ft-osok dominálnak. Ezért egy nem túl nagy kancsó teát kapunk, de azt legalább tele. :)

Egyéb: Ennivaló itt nem kapható, bár a forró csoki enyhítheti az étvágyat, ha kell. :) Ez a teaház jó példa arra, hogy mi a fontos szerintem egy ilyen helyben. Egy kicsit ugyanis talán szűkös, nincs ennivaló, de a kiszolgálás hibátlan, amit rendeltem, az is finom volt, és röviden összefoglalva jól éreztem magam abban a pár órában, amit ott töltöttem. Talán nem tökéletes, de most mégis 5-öst érdemel.

Teaház: BARbár Kávézó és Teázó
Írta: Toto
Érték: 5
2010. Sep. 9, 0:16
Teaházjáró körút, 4. állomás.

Szitu: Egy nem túl fárasztó nap után, de azért kissé álmoskásan tértem be a BARbárba. Kellemes meglepetésben volt részem, a hely abszolút nem barbár :), viszont azt előre vetíteném, hogy ez a hely inkább kávézó, mint teázó. Egy kellemes gyümölcstea után egy finom frappéra esett a választásom az itallapról.

Helység: A hely elsőre kicsinek tűnik, viszont emeletes: a földszinten néhány asztal van csak, de az emeleten már több, plusz ötletes módon van még egy a lépcső mellett, félúton. Az emeleten még egy cipőmentes, párnás rész is helyet kapott, ahol 6, vagy talán 8 ember is elfér. A kávézó akár nagyobb társasággal is látogatható, de ilyen esetben érdemes lehet előre foglalni.
Érdekes, ötletes megoldásokat találhatunk lépten nyomon. Az asztalok régi varrógépek alsó részeiből lettek kialakítva, a megvilágítás nem éles, a fekete-fehér képekre a falon viszont jut belőle, és még trombita-lámpával is találkozhatunk. Bár összességében nem mondható nagyon extrának, azért kellemes, nekem bejött.

Tea: Mint írtam, a BARbár inkább kávéház, így az itallapon a kávé, a forró csoki dominál, a tea, turmixok, alkoholos italok mellett. Teából mérsékelt a választék, főleg ízesített zöld, fekete, és gyümölcsteák vannak a tealapon. (De azért jogos a teaház jelző, nem csak 3 filteres tea közül választhatunk, mint más kávézókban.) Egy kannában 5 dl teát kapunk 590 ft-ért, ami jó ár, és a többi ital sem túl drága (ha viszont enni is akarunk, azért már jobban a zsebünkbe kell nyúlni).

Egyéb: Kávé, cappuchino, frappé, kakaó, forró csoki, alkoholos kávé és tea, limonádé, koktél, sör, bor... ideális heterogén társaságnak, vagy annak, aki kellemes, megszokott környezetben szeretne mindig valami újat kipróbálni. A kancsó és a csésze amúgy imádnivaló, a kiszolgálás hibátlan, nem tudok kivetni valót említeni. :) A tulajon érződik, hogy szereti ezt csinálni, öröm volt betérni. Bár nem kimondottan teaházról van szó, a BARbárnak én most mégis 5-öst adok.

Teaház: Altair Teaház
Írta: Fitza
Érték: 4
2010. Sep. 7, 10:39
Maga a hely kellemes, társaságnak is megfelelő helyszín, főleg a fészek odafent :)
A színek üdítők, a hely vidámnak tekinthető, és ez a vendégeken is észlelhető hatás. :)

Maga a tea nem rossz, én speciel hibiszkusz teát kértem, de ahhoz nem megy a cukor, és méz nem volt. Talán a többiek a hunyók.. :)

Végeredményben, nekem tetszett. :)

Teaház: Big Ben Teaház
Írta: hangtompi
Érték: 3
2010. Sep. 6, 1:12
Cím: "EGY KANNA TEÁT EGY SZEMÉLY RÉSZÉRE."

Nosztalgia: Először 2002-ben jártam itt, nekem ez volt a NO1 teaház. Első #teahaz-as teatalikat is itt tartottuk. Számomra ékszerdoboz volt a város forgatagában, ahova szívesen ül be az ember. Egy légtérben van a pult is, így végig finom teaillat kavarog a helyiségben.

Probléma: Minket az első pillanatban sikerült elkedvetleníteni, mikor közölték, hogy 1 kancsóhoz 1 csésze jár, mi viszont hárman kértünk 1 liter teát (2kancsó), ahhoz csupán két csészét kapunk.
Igencsak lekezelő stílusban sikerült ezt "elmagyarázni". "Ki is van írva!" - Nekünk kellett rosszul érezni magunkat, hogy az itallapot nem az elejéről kezdtük el olvasni és nem láttuk a figyelmeztető szöveget.

Helyiség: A teaház kicsi, a köralakú asztalok 4 székkel, szorosan egymás mellett helyezkednek el (a másik szájában vagy tulajdonképpen), így hallod a másik asztalnál ülők társalgását is. Nagyon zavaró tud lenni, mivel a teaház általában tömve van, így nagy a hangzavar/alapzaj.
A hely az évek folyamán külsőleg nem sokat változott, talán inkább még zsúfoltabbá tették. Egy kicsit bővítették, 2 modernebb, stílusosabb asztalt is elhelyeztek bőrszerű székekkel. A teaház inkább kávézójelleget öltött.
A bordó falak még jobban összenyomják és sötétítik a teret.

Vendéglátás: legutóbb az üzletvezetőn/tulajdonoson (?) némi kedvtelenséget éreztem, így nem a megfelelő hangsúllyal sikerült közölnie a szabályokat. Konkrétan magyarázkodnom kellett a barátnőimnek a nő viselkedése miatt.
Mi érezzük szarul magunkat, hogy nem tudtuk a Bigben teaház egy olyan hely, ahol nem kóstolhatja meg három ember ugyanazt a teát. Szerintem megvan a varázsa annak, ha ugyanazt kóstolhatják a felek.
Ha csak ilyen üzletpolitikával lehet fenntartani egy helyet, akkor az már régen rossz.

Második esély: eddig istenítettem a Bigbent, így muszáj volt még egy esélyt adnom, hátha csak akkor volt rossz hangulata a tulajnak. Másodszorra már két fiatal felszolgálólány volt, akik kedvesek voltak. :)
A répatorta még mindig ugyanolyan tökéletes, mint régen.

Tea: itt a legolcsóbb a tea az összes teaházban, 5dl 490. Mindezt gyönyörű fehér porcelánkancsóban és csészében szolgálják fel.
A kimért teák már nem számítanak olcsónak.
Évszaktól függően különböző alkoholmentes-teás koktélokat kínálnak, többféle ízben forrócsokikat és kávékat.
Aki itt jár, az mindenképp kóstolja meg a répatortát.(Nyugi, nincsen répaíze, inkább püspökkenyérre hajaz.)

Pápá Bigben, pedig innen indult minden.

  1 ⋅  2 ⋅  3 ⋅  4