1000 Tea Szaküzlet és Teázó

Cím: Budapest, V. kerület, Váci u. 65.
Telefon: (06 1) 337-8217
E-mail cím: [email protected]
Honlap: http://www.1000tea.hu
Jellemzők: Ennivaló Ennivaló
Párnák Párnák
Szeparé Szeparé
Vízipipa Vízipipa

Nyitva tartás:

Hétfő: 12.00-21.00
Kedd: 12.00-21.00
Szerda: 12.00-21.00
Csütörtök: 12.00-21.00
Péntek: 12.00-21.00
Szombat: 12.00-21.00
Vasárnap: ZÁRVA

Nyugis sziget a Váci utca forgatagában, minőségi teákkal.

Térkép az összes teaházról

Ha valamelyik adat téves, vagy egyéb észrevételed, véleményed van, írj a vendégkönyvünkbe, vagy írj e-mailt: kontakt kuk@c teahaz.net

Vélemények a teaházról

Ha szeretnél értesülni az új kritikákról, véleményekről, iratkozz fel az RSS-re!

Írta: Toto
Érték: 4
2010. Aug. 19, 20:11
Teaházjáró körút, 1. állomás.

Szitu: Ma ide tértem be munka után, hogy egy finom tea mellett olvasgassam az aktuális könyvemet. Egy keverék, némileg fűszeres teát választottam, aminek nagyon finom illata volt, viszont kellemes, lágy íze, mellé pedig egy füstöltsajtos paradicsomos pitát kértem. Itt így nevezik a meleg szendvicset. :)

Helység: A hely nem túl nagy, nagy társasággal szerintem nem érdemes menni. Elsőre nem találtam meg, a nyüzsis Váci utcában egy kapualjon át lehet bejutni. Van pár asztal a mini udvaron, és bent is, és elvileg egy pincében van vizipipázós rész még. Két "szeparéval" találkoztam, amik részben vannak csak elválasztva, illetve tetszett, hogy két lépcsőfokkal feljebb vannak a földtől. A hely hangulatában a szeparén kívül nem igazán fogott meg semmi, de itt nem is ez a lényeg.

Tea: A választék bőséges, olcsóbb és drágább, zöld és vörös, kínai, indiai és vietnámi, és megannyi más fajta tea közül válogathatunk. A teázó filozófiája a honlap szerint a minőség, és ez az itallapon is érződik: itt nem találunk gyümölcsteát, és a többség nem is ízesített. (A nem hozzáértő számára ezért valószínűleg nem ez a hely az ideális.) Nem is annyira randizós hely, inkább akkor jöjjön ide az ember, ha egy minőségi, igazi teára vágyik a sallangok nélkül, netán közben pedig magasröptű eszmecserét folytatna a barátjával/barátaival. :)

Egyéb: Kaja nem sok féle van, pitákat lehet pl. kérni, ami kb. melegszendvics. Éhesen ne nagyon jöjjünk, mert a kaja drága, és húsfélét pl. nem kapni, a sajtos pita viszont finom volt.