Altair Teaház

Cím: Budapest, VIII. Puskin utca 24
Telefon: +36 20/2858-008
E-mail cím: [email protected]
Honlap: http://sirius-se.hu/altair_teahaz
Pontszám: 3.3
Jellemzők: Alkoholos italok Alkoholos italok
Dohányzó rész Dohányzó rész
Ennivaló Ennivaló
Párnák Párnák
Szeparé Szeparé
Vízipipa Vízipipa

Nyitva tartás:

Naponta 14.00-22.00

Egy kis segítség: A Bródy-Puskin sarkán, bejárat a Puskin felől, cégér nincs, egy Altair klub névtáblácskájú ajtót keressetek.

Térkép az összes teaházról

Ha valamelyik adat téves, vagy egyéb észrevételed, véleményed van, írj a vendégkönyvünkbe, vagy írj e-mailt: kontakt kuk@c teahaz.net

Vélemények a teaházról

Ha szeretnél értesülni az új kritikákról, véleményekről, iratkozz fel az RSS-re!

Írta: Fitza
Érték: 4
2010. Sep. 7, 10:39
Maga a hely kellemes, társaságnak is megfelelő helyszín, főleg a fészek odafent :)
A színek üdítők, a hely vidámnak tekinthető, és ez a vendégeken is észlelhető hatás. :)

Maga a tea nem rossz, én speciel hibiszkusz teát kértem, de ahhoz nem megy a cukor, és méz nem volt. Talán a többiek a hunyók.. :)

Végeredményben, nekem tetszett. :)

Írta: hangtompi
Érték: 2
2010. Sep. 5, 22:41
A klubba egy barna eldugott ajtón keresztül lehet bejutni, a Puskin utca felől, a pinceszintre. Pozitívum, hogy a dohányzó helyiség és a nemdohányzó külön térben helyezkedik el, megfelelően elszeparálva.
A hely nagyon színes, kreatívan díszített, magas belmagasságú, 3szinten helyezkednek el a különböző, földönülős területek. Az emeleti szintre létrán lehet felmászni. A kosárban például kb. 6 fő kényelmesen elfér és eltűnhet a többiek szeme elől. Viszont nincsenek csengők, így néha félórákat is várhatsz, míg megjelenik valaki. Én háromszor mentem le kérni.

Megfelelő randihely is lehet, hiszen mindenkinek külön területe van elfeküdni, de a rálátás megoldott.;) Szerintem ezekbe a kis külön színes részekbe bele lehet szeretni, bár egy kicsit kemény rajta feküdni.
A teaház kialakítása miatt egyszer mindenképp érdemes megnézni.

Problémám:
Fehér forró csokoládé = fehér forró vizes lötty. Mindannyiunk szerint.
Visszavittem, mert tényleg vízíze volt. Kiderült, hogy előre kimért italporból készül és vízzel öntik fel.
A személyzettől megtudtam, hogy a forró csoki vízzel készül és ha tejjel készülne, akkor kakaónak hívnák. Inkább hívnátok kakaónak.. ;) Valamint azt is, hogy eddig mindenkinek ízlett.
Csalódott voltam, mert 470 Ft-ért nem másfél deci híg lötyit szeretnék kapni, amit a csapat kevésbé kényes része sem iszik meg. Én igazán nehezen hiszem el, hogy a forró csokoládé nem édes.. és ilyen híg, és erre még az sem magyarázat, ha a hölgyike azt mondja "mindenkinek más az ízlése". ;>
(A legjobb forró csoki a Montázsban kapható, igazi csokiból..)
Marlenka finom!

Számszerűsítve: 2, a forrócsokis ügy miatt.
A hely kialakítására nekem nagyon tetszik, de a levegő áramlása olykor nem megfelelő. Nekünk melegünk volt, mások fáztak.. így az ablak kinyitása problémás volt.

Írta: Toto
Érték: 3
2010. Sep. 5, 11:52
Teaházjáró körút, 3. állomás.

Szitu: Ezúttal nagyobb társasággal, teatali keretén belül látogattunk el az Altairba. Még jó hogy volt nálam mobilnet, mert a Bródy-Puskin sarok környékén 1 teaházat sem láttam, de a honlapon írják, hogy bejárat a Puskin felől... Szóval azért egy házszámot írhatnának, vagy lehetne cégér... A mézes mate tea, amit rendeltem, viszont kellemes volt.

Helység: A hely alapvetően két helyiség, egyik a dohányzó, ahol vizipipázni lehet, a másik pedig a nem dohányzó. Előbbiben asztalok vannak, és egy lépcsőn elérhető "galéria" (tehát több szintes), utóbbi pedig a "másik Sirius"-ban is látható furmányos elrendezés - azzal a különbséggel, hogy itt a hely jobban ki van használva, és kevesebb a levegő. Létrákon közelíthetőek meg a kis "szigetecskék" a levegőben, ami persze hangulatos, de szerintem kicsit zsúfolt. A másik Siriusban jobban el lehet bújni, intimebb. Másnak ettől még persze lehet, hogy tetszene

Tea: A választék bőséges, az ár átlagos, kb. minden tea ugyanannyiba kerül, és 4 dl-t kapunk. Van fekete, zöld, mate, roobios, gyümölcs, ízesített, szóval elég sok féle, és társaság által rendelt teák alapján az ízek is rendben vannak. Nem mondanám különlegesnek, de megfelelő, mondhatni 4-es. :)

Egyéb: Kávézni vagy forró csokizni ellenben nem ide fogok járni, és enni sem. A kiszolgálás amúgy jó, kedvesek a személyzet, de mivel nem adhatok minden teaháznak 4-est, ennek 3-ast adnék - és persze mint minden értékelés, ez is szubjektív.

Írta: Mocman
Érték: 4
2010. Sep. 5, 0:33
Vegyes érzelmekkel távoztam ebből a teaházból.
A fészek/kosár/korona nevezze mindenki, aminek akarja részben foglaltunk helyet. Üléshez és fekvéshez megfelelő a hely, de állni nem lehet. Igencsak tömör a helyszín (egy emeletből csináltak hármat), és elsőre átláthatatlan a helyszín.
Negatívum, hogy nehéz rátalálni amúgyis, főleg, ha az ajtót eltakarja egy fehér kisbusz. A szellőzés elégséges.
A teák finomak voltak, de a forró csokit nem ajánlanám nyugodt szívvel.
Mindent egybevéve hangulatos a hely, meglehetősen barátságosak az ott dolgozók, és a teák ár/érték aránya is rendben van.