BARbár Kávézó és Teázó

Cím: Budapest, V. Papnövelde u. 3.
Telefon: +36 30/867-79-87
E-mail cím: [email protected]
Honlap: http://www.barbarcafe.hu
Jellemzők: Alkoholos italok Alkoholos italok
Ennivaló Ennivaló
Párnák Párnák
Rendezvények Rendezvények
Wifi Wifi

Nyitva tartás:

Hétfő-szombat 10.00-22.00

Inkább kávézó, de teákat is lehet rendelni.

Térkép az összes teaházról

Ha valamelyik adat téves, vagy egyéb észrevételed, véleményed van, írj a vendégkönyvünkbe, vagy írj e-mailt: kontakt kuk@c teahaz.net

Vélemények a teaházról

Ha szeretnél értesülni az új kritikákról, véleményekről, iratkozz fel az RSS-re!

Írta: Toto
Érték: 5
2010. Sep. 9, 0:16
Teaházjáró körút, 4. állomás.

Szitu: Egy nem túl fárasztó nap után, de azért kissé álmoskásan tértem be a BARbárba. Kellemes meglepetésben volt részem, a hely abszolút nem barbár :), viszont azt előre vetíteném, hogy ez a hely inkább kávézó, mint teázó. Egy kellemes gyümölcstea után egy finom frappéra esett a választásom az itallapról.

Helység: A hely elsőre kicsinek tűnik, viszont emeletes: a földszinten néhány asztal van csak, de az emeleten már több, plusz ötletes módon van még egy a lépcső mellett, félúton. Az emeleten még egy cipőmentes, párnás rész is helyet kapott, ahol 6, vagy talán 8 ember is elfér. A kávézó akár nagyobb társasággal is látogatható, de ilyen esetben érdemes lehet előre foglalni.
Érdekes, ötletes megoldásokat találhatunk lépten nyomon. Az asztalok régi varrógépek alsó részeiből lettek kialakítva, a megvilágítás nem éles, a fekete-fehér képekre a falon viszont jut belőle, és még trombita-lámpával is találkozhatunk. Bár összességében nem mondható nagyon extrának, azért kellemes, nekem bejött.

Tea: Mint írtam, a BARbár inkább kávéház, így az itallapon a kávé, a forró csoki dominál, a tea, turmixok, alkoholos italok mellett. Teából mérsékelt a választék, főleg ízesített zöld, fekete, és gyümölcsteák vannak a tealapon. (De azért jogos a teaház jelző, nem csak 3 filteres tea közül választhatunk, mint más kávézókban.) Egy kannában 5 dl teát kapunk 590 ft-ért, ami jó ár, és a többi ital sem túl drága (ha viszont enni is akarunk, azért már jobban a zsebünkbe kell nyúlni).

Egyéb: Kávé, cappuchino, frappé, kakaó, forró csoki, alkoholos kávé és tea, limonádé, koktél, sör, bor... ideális heterogén társaságnak, vagy annak, aki kellemes, megszokott környezetben szeretne mindig valami újat kipróbálni. A kancsó és a csésze amúgy imádnivaló, a kiszolgálás hibátlan, nem tudok kivetni valót említeni. :) A tulajon érződik, hogy szereti ezt csinálni, öröm volt betérni. Bár nem kimondottan teaházról van szó, a BARbárnak én most mégis 5-öst adok.