Big Ben Teaház

Cím: Budapest, V. Veres Pálné u. 10.
Telefon: (06 1) 317-8982
Honlap: http://www.bigbenteahaz.hu/
Jellemzők: Ennivaló Ennivaló

Nyitva tartás:

Naponta 10.00-22.00

Térkép az összes teaházról

Ha valamelyik adat téves, vagy egyéb észrevételed, véleményed van, írj a vendégkönyvünkbe, vagy írj e-mailt: kontakt kuk@c teahaz.net

Vélemények a teaházról

Ha szeretnél értesülni az új kritikákról, véleményekről, iratkozz fel az RSS-re!

Írta: infinity-
Érték: -
2011. Jul. 7, 2:19
én csak annyit tudok írni h a répatorta tényleg jó ott ;)

Írta: hangtompi
Érték: 3
2010. Sep. 6, 1:12
Cím: "EGY KANNA TEÁT EGY SZEMÉLY RÉSZÉRE."

Nosztalgia: Először 2002-ben jártam itt, nekem ez volt a NO1 teaház. Első #teahaz-as teatalikat is itt tartottuk. Számomra ékszerdoboz volt a város forgatagában, ahova szívesen ül be az ember. Egy légtérben van a pult is, így végig finom teaillat kavarog a helyiségben.

Probléma: Minket az első pillanatban sikerült elkedvetleníteni, mikor közölték, hogy 1 kancsóhoz 1 csésze jár, mi viszont hárman kértünk 1 liter teát (2kancsó), ahhoz csupán két csészét kapunk.
Igencsak lekezelő stílusban sikerült ezt "elmagyarázni". "Ki is van írva!" - Nekünk kellett rosszul érezni magunkat, hogy az itallapot nem az elejéről kezdtük el olvasni és nem láttuk a figyelmeztető szöveget.

Helyiség: A teaház kicsi, a köralakú asztalok 4 székkel, szorosan egymás mellett helyezkednek el (a másik szájában vagy tulajdonképpen), így hallod a másik asztalnál ülők társalgását is. Nagyon zavaró tud lenni, mivel a teaház általában tömve van, így nagy a hangzavar/alapzaj.
A hely az évek folyamán külsőleg nem sokat változott, talán inkább még zsúfoltabbá tették. Egy kicsit bővítették, 2 modernebb, stílusosabb asztalt is elhelyeztek bőrszerű székekkel. A teaház inkább kávézójelleget öltött.
A bordó falak még jobban összenyomják és sötétítik a teret.

Vendéglátás: legutóbb az üzletvezetőn/tulajdonoson (?) némi kedvtelenséget éreztem, így nem a megfelelő hangsúllyal sikerült közölnie a szabályokat. Konkrétan magyarázkodnom kellett a barátnőimnek a nő viselkedése miatt.
Mi érezzük szarul magunkat, hogy nem tudtuk a Bigben teaház egy olyan hely, ahol nem kóstolhatja meg három ember ugyanazt a teát. Szerintem megvan a varázsa annak, ha ugyanazt kóstolhatják a felek.
Ha csak ilyen üzletpolitikával lehet fenntartani egy helyet, akkor az már régen rossz.

Második esély: eddig istenítettem a Bigbent, így muszáj volt még egy esélyt adnom, hátha csak akkor volt rossz hangulata a tulajnak. Másodszorra már két fiatal felszolgálólány volt, akik kedvesek voltak. :)
A répatorta még mindig ugyanolyan tökéletes, mint régen.

Tea: itt a legolcsóbb a tea az összes teaházban, 5dl 490. Mindezt gyönyörű fehér porcelánkancsóban és csészében szolgálják fel.
A kimért teák már nem számítanak olcsónak.
Évszaktól függően különböző alkoholmentes-teás koktélokat kínálnak, többféle ízben forrócsokikat és kávékat.
Aki itt jár, az mindenképp kóstolja meg a répatortát.(Nyugi, nincsen répaíze, inkább püspökkenyérre hajaz.)

Pápá Bigben, pedig innen indult minden.

Írta: Toto
Érték: 5
2010. Aug. 19, 13:03
A Big Ben szerintem egy ideális randizós teázó. Kicsi, hangulatos, finom a tea, és jó a kiszolgálás.