Fehér Holló Teaház

Cím: Budapest, VIII. Horánszky utca 1.
Telefon: +36 30/6059714 (asztalfoglalás); +36 20/8248460 (egyéb)
Honlap: http://www.feherhollo-teahaz.com
Jellemzők: Ennivaló Ennivaló
Párnák Párnák
Szeparé Szeparé
Vízipipa Vízipipa

Nyitva tartás:

Hétfő-szombat: 10.00-22.00
Vasárnap: 13.00-21.00

Wifi állítólag van, de még nem sikerült egyikőnknek sem csatlakozni a hálózatra a megadott jelszóval...

Térkép az összes teaházról

Ha valamelyik adat téves, vagy egyéb észrevételed, véleményed van, írj a vendégkönyvünkbe, vagy írj e-mailt: kontakt kuk@c teahaz.net

Vélemények a teaházról

Ha szeretnél értesülni az új kritikákról, véleményekről, iratkozz fel az RSS-re!

Írta: hangtompi
Érték: 4
2010. Oct. 25, 17:42
Megközelítés: Szerintem a legegyszerűbb az Uránia felől megközelíteni, a Vas utcán végig, majd a Bródy-n egy utcányit fel és rögtön a Horánszky utca sarkán van.

Hely: A teaház stílusosan kialakított legalább 2 szeparéval és 8 asztallal ellátott (boxok, mellettük 4személyes asztalok). Ezek egy térben helyezkednek el, így ha sokan vannak a helyen, akkor talán túl hangos és mindenki rálát/ráhall a másikra. Minden asztalnál négyen férnek el, de van konferenciaterem és a pult előtti fotelekben is lehet terpeszkedni.
Mi a boxot választottuk, kényelmesnek bizonyult, de a fényviszonyok miatt én sötétnek éreztem (az asztalunk fölött nem volt lámpa).

Tea: A teák árai 500 körül vannak, ezért 3dl-t kapunk, ami kicsit kevés, DE pozitív, hogy ehhez felszolgálnak külön mézet is és kérésre tejszínt. Tetszik ez a "le a cukorral" mentalitás!;)
A kínálat bőséges: az itallapon turmixok, kávék,különleges- valamint alkoholos forrócsokik és koktélok is szerepelnek. A narancsos csoki szerintem lehetett volna sokkal sűrűbb is, de erről inkább nem nyilatkozom, lévén nem én kóstoltam. Van még többfajta szendvics (kivis-diós-camambertes, padlizsános, tonhalas, grillezett húsos) és sütemény (marlenka, gyümölcskenyér, torták, profiterol, muffinok). Szóval tök jónak tűnik, még ki fogom próbálni :)

A vendéglátásra nincs panasz, a pincérlány kedves és illatos volt.;) Nálam rendben van a hely, minitalikra alkalmas, csak kicsit sötét, ami engem általában zavar.

Érdekesség: a hely szokott rapidrandi helyszíne is lenni, 7-7perces privikkel. Ára 3000Ft teával. Talán emiatt van ott annyi asztal bezsúfolva;) Próbálja már ki valaki! ;)

Írta: Toto
Érték: 4
2010. Aug. 28, 14:55
Teaházjáró körút, 2. állomás.

Szitu: Egy késő esti teára tértem be, megkoronázván egy pihenős napot. ;) Egy jól hangzó nevű rooibos teát rendeltem, és nem kellett csalódnom.

Helység: A teázó kicsit el van dugva, a Siriustól nem messze található a Kálvin tér és a Rákóczi tér (4-6-os) között. A hely nem tűnik túl nagynak, viszont jó a kihasználátság, és jópár falakkal határolt box-szerű asztal van, és bár a hang ellen nem véd, némi intimitást ad a látogatónak. Főleg sima asztalokból áll a repertoár, de van egy földön ülős, és egy babzsákos rész is (max. 4 főre), továbbá egy "konferenciaterem", ahova már nagyobb társaság is befér, de ezt egyelőre még csak képekről láttam.
A teázó a föld alatt van, bár ettől még meleg volt így este is. Hangultos, de nem élénk, pihenni, kikapcsolódni szerintem ideális.

Tea: Széles a kínálat, a fekete, zöld (sima és ízesített) és gyümölcs teákon kívül roobios, mate, chai tea is található az itallapon (no meg turmixok, koktélok, forró csoki, kávé). Az árakat elnézve nem tűnik drágának, viszont ne felejtsük el, hogy itt csak 3 dl-t kapunk a kiválasztott teából, más helyekkel ellentétben. Az árban cserébe benne van a méz, és igény esetén a tejszín.

Egyéb: Kaja is van, és ha nem vacsoráztam volna előtte, tuti kipróbáltam volna valamit, a honlapon látottakon kívül pedig még egy tortilla-s "prospektus" is volt az asztalon. Egyelőre 4-est adok, mert még nem láttam mindent. Kíváncsi lennék a "konferencia teremre", meg hogy ha már van konferencia terem, van-e hozzá wlan. Ha pedig máskor is finom lesz a tea, az értéket is felmódosítom 5ösre. :)