Hanami Teaház

Cím: Budapest, V. Királyi Pál u. 9.
Telefon: +36 30/391-2642 (Nyitvatartási időben)
E-mail cím: [email protected]
Honlap: http://www.hanami-teahaz.hu

Nyitva tartás:

Hétfőtől szombatig 12.00-21.00

Térkép az összes teaházról

Ha valamelyik adat téves, vagy egyéb észrevételed, véleményed van, írj a vendégkönyvünkbe, vagy írj e-mailt: kontakt kuk@c teahaz.net

Vélemények a teaházról

Ha szeretnél értesülni az új kritikákról, véleményekről, iratkozz fel az RSS-re!

Írta: Toto
Érték: 4
2010. Sep. 17, 22:53
Teaházjáró körút, 6. állomás.

Szitu: Pár napja a munka után a Hanami Teaház felé vettem az utam. A fárasztó nap után jól esett egy finom illatú sárga tea mellett beszélgetni, amelynek az íze is kellemes volt.

Helység: Az asztalok egy pincehelységben találhatóak, ahol kisebb és nagyobb társaság is elfér, de a távolkeleti hangulata miatt azt mondanám, hogy nem egy hangoskodásra kitalált hely - az kicsit "szentségtörésnek" tűnne nekem. :) A székek és asztalok európaiak, de a lámpát rejtő "papírablakok" több ezer kilóméterre repítik az embert.

Tea: A teák fajtáját tekintve széles skálán válogathatunk, a származási helyük pedig többnyire Japán és Kína. Gyümölcsteát itt ne keressünk, ízesítettből is csupán néhány található, a kínálat többsége a különböző típusú "hagyományos" és különleges teákból áll. Elkészítési mód alapján is többfélével találkozhatunk, némelyiket előttünk készítik, illetve vannak többször felönthető teák is. Ami pedig ritkaság, hogy ha szeretnénk, a teát mi magunk is elkészíthetjük. A kanna amúgy 4 dl-es, és ha jól emlékszem, 6-700 ft körülibe kerül, cserébe viszont minőségi teát kapunk.

Egyéb: Ennivaló, más innivaló itt nem kapható, ide a teának hódolni érdemes jönni. A hely amúgy hangulatos, a kialakítás és a teák is a távolkeleti világot idézik, a kiszolgálás udvarias, a felszolgáló pedig szívesen segít választani, látszik, hogy értenek is ahhoz, amit csinálnak. Ja, és ha véletlenül az egyik felszolgálóból hirtelen kettő lesz, ne ijedjetek meg. :)
A teázóval tehát minden rendben van, de olyan igazi különlegességet mégsem tudnék mondani, ezért a 4-es osztályzat.

Írta: Zeon
Érték: -
2010. Jul. 7, 12:01
Csendes, nyugodt, relatív szépen dekorált pinceterem, és kedves a kiszolgáló személyzet. Ínyenceknek, tapasztalt teázóknak ajánlanám. Van nagyon sokféle minőségi japán, kínai tea fehértől feketéig, tehát ez nem a gyümölcsteák és aromás teák birodalma; a turmixok és szendvicsek pedig végképp nem tartoznak ide. (Z.)