Darjeeling Teaház

Cím: Budapest, VII. Wesselényi u. 47.
Telefon: (06 1) 342-2140; +36 30/9666-851
E-mail cím: [email protected]
Honlap: http://www.darjeelingteahaz.hu
Jellemzők: Dohányzó rész Dohányzó rész
Párnák Párnák
Vízipipa Vízipipa
Wifi Wifi

Nyitva tartás:

Hétfő-szombat: 10.00 - 24.00
Vasárnap: 17.00 - 24.00

Térkép az összes teaházról

Ha valamelyik adat téves, vagy egyéb észrevételed, véleményed van, írj a vendégkönyvünkbe, vagy írj e-mailt: kontakt kuk@c teahaz.net

Vélemények a teaházról

Ha szeretnél értesülni az új kritikákról, véleményekről, iratkozz fel az RSS-re!

Írta: Toto
Érték: 5
2010. Sep. 13, 20:15
Teaházjáró körút, 5. állomás.

Szitu: Egy kora estét kellemesen elütni tértem be a minap a Darjeelingben. Ezúttal egy fehér teát próbáltam ki, vanília-levendula ízesítéssel. Fura párosnak hangozhat, és az íze nem is volt túl különleges, de az illata... mennyei. :) Amikor egy illat emlékeztet téged valamire, talán egy sütire, a gyerekkorodból, de nem tudod megmondani, mi az. Muszáj is volt vennem egy kis tasakkal belőle. Az utána kikért forró csokiban sem kellett csalódnom, régen ittam ilyen finomat. (Mézeskalácsos ízesítésűt kértem.) Igazi csokival, tejszínhabbal, így kell egy forró csokit felszolgálni!

Helység: A teazó galériás: a földszinten található néhány dohányzó/vízipipázó asztal (az illatból ítélve a pipakínálat is rendben van), a lépcsőn pedig a galériára juthatunk. "Sima" székes asztalból nincs sok, viszont a cipőmentes övezetben - kettesével - már többen elférnek. Bár nem próbáltam ki, nekem kicsit zsúfoltnak tűnt, de ez persze szubjektív, én nem nagyon vagyok oda a szűkös földön ülős helyekért. Alapvetően félhomályos a hely, de van lámpa alatti asztal is, ahol akár olvasni is lehet, illetve a konnektoroknak és a wifinek köszönhetően laptopozni is beülhet az ember.

Tea: Van külön tealap, kávé+csokilap és fagyilap, kb. egyforma terjedelműen, így nem túl nagy a teakínálat (inkább átlagos), de az legalább megoszlik a mindenféle teák között (fekete, zöld, gyümölcs, fehér, rooibos, mate, chai, stb.) A tea nem a legolcsóbb, a szokásos 5-600 ft körüli árú teák mellett inkább a 6-7-800 ft-osok dominálnak. Ezért egy nem túl nagy kancsó teát kapunk, de azt legalább tele. :)

Egyéb: Ennivaló itt nem kapható, bár a forró csoki enyhítheti az étvágyat, ha kell. :) Ez a teaház jó példa arra, hogy mi a fontos szerintem egy ilyen helyben. Egy kicsit ugyanis talán szűkös, nincs ennivaló, de a kiszolgálás hibátlan, amit rendeltem, az is finom volt, és röviden összefoglalva jól éreztem magam abban a pár órában, amit ott töltöttem. Talán nem tökéletes, de most mégis 5-öst érdemel.