@ hangtompi

 

Név: Zsuzsi
Egyéb nevek: hangto
Csatlakozás: 2002. 08. 20

Magamról:

;)

Vélemények teaházakról

Ha szeretnél értesülni az új kritikákról, véleményekről, iratkozz fel az RSS-re!

Teaház: Fehér Holló Teaház
Érték: 4
2010. Oct. 25, 17:42
Megközelítés: Szerintem a legegyszerűbb az Uránia felől megközelíteni, a Vas utcán végig, majd a Bródy-n egy utcányit fel és rögtön a Horánszky utca sarkán van.

Hely: A teaház stílusosan kialakított legalább 2 szeparéval és 8 asztallal ellátott (boxok, mellettük 4személyes asztalok). Ezek egy térben helyezkednek el, így ha sokan vannak a helyen, akkor talán túl hangos és mindenki rálát/ráhall a másikra. Minden asztalnál négyen férnek el, de van konferenciaterem és a pult előtti fotelekben is lehet terpeszkedni.
Mi a boxot választottuk, kényelmesnek bizonyult, de a fényviszonyok miatt én sötétnek éreztem (az asztalunk fölött nem volt lámpa).

Tea: A teák árai 500 körül vannak, ezért 3dl-t kapunk, ami kicsit kevés, DE pozitív, hogy ehhez felszolgálnak külön mézet is és kérésre tejszínt. Tetszik ez a "le a cukorral" mentalitás!;)
A kínálat bőséges: az itallapon turmixok, kávék,különleges- valamint alkoholos forrócsokik és koktélok is szerepelnek. A narancsos csoki szerintem lehetett volna sokkal sűrűbb is, de erről inkább nem nyilatkozom, lévén nem én kóstoltam. Van még többfajta szendvics (kivis-diós-camambertes, padlizsános, tonhalas, grillezett húsos) és sütemény (marlenka, gyümölcskenyér, torták, profiterol, muffinok). Szóval tök jónak tűnik, még ki fogom próbálni :)

A vendéglátásra nincs panasz, a pincérlány kedves és illatos volt.;) Nálam rendben van a hely, minitalikra alkalmas, csak kicsit sötét, ami engem általában zavar.

Érdekesség: a hely szokott rapidrandi helyszíne is lenni, 7-7perces privikkel. Ára 3000Ft teával. Talán emiatt van ott annyi asztal bezsúfolva;) Próbálja már ki valaki! ;)

Teaház: Big Ben Teaház
Érték: 3
2010. Sep. 6, 1:12
Cím: "EGY KANNA TEÁT EGY SZEMÉLY RÉSZÉRE."

Nosztalgia: Először 2002-ben jártam itt, nekem ez volt a NO1 teaház. Első #teahaz-as teatalikat is itt tartottuk. Számomra ékszerdoboz volt a város forgatagában, ahova szívesen ül be az ember. Egy légtérben van a pult is, így végig finom teaillat kavarog a helyiségben.

Probléma: Minket az első pillanatban sikerült elkedvetleníteni, mikor közölték, hogy 1 kancsóhoz 1 csésze jár, mi viszont hárman kértünk 1 liter teát (2kancsó), ahhoz csupán két csészét kapunk.
Igencsak lekezelő stílusban sikerült ezt "elmagyarázni". "Ki is van írva!" - Nekünk kellett rosszul érezni magunkat, hogy az itallapot nem az elejéről kezdtük el olvasni és nem láttuk a figyelmeztető szöveget.

Helyiség: A teaház kicsi, a köralakú asztalok 4 székkel, szorosan egymás mellett helyezkednek el (a másik szájában vagy tulajdonképpen), így hallod a másik asztalnál ülők társalgását is. Nagyon zavaró tud lenni, mivel a teaház általában tömve van, így nagy a hangzavar/alapzaj.
A hely az évek folyamán külsőleg nem sokat változott, talán inkább még zsúfoltabbá tették. Egy kicsit bővítették, 2 modernebb, stílusosabb asztalt is elhelyeztek bőrszerű székekkel. A teaház inkább kávézójelleget öltött.
A bordó falak még jobban összenyomják és sötétítik a teret.

Vendéglátás: legutóbb az üzletvezetőn/tulajdonoson (?) némi kedvtelenséget éreztem, így nem a megfelelő hangsúllyal sikerült közölnie a szabályokat. Konkrétan magyarázkodnom kellett a barátnőimnek a nő viselkedése miatt.
Mi érezzük szarul magunkat, hogy nem tudtuk a Bigben teaház egy olyan hely, ahol nem kóstolhatja meg három ember ugyanazt a teát. Szerintem megvan a varázsa annak, ha ugyanazt kóstolhatják a felek.
Ha csak ilyen üzletpolitikával lehet fenntartani egy helyet, akkor az már régen rossz.

Második esély: eddig istenítettem a Bigbent, így muszáj volt még egy esélyt adnom, hátha csak akkor volt rossz hangulata a tulajnak. Másodszorra már két fiatal felszolgálólány volt, akik kedvesek voltak. :)
A répatorta még mindig ugyanolyan tökéletes, mint régen.

Tea: itt a legolcsóbb a tea az összes teaházban, 5dl 490. Mindezt gyönyörű fehér porcelánkancsóban és csészében szolgálják fel.
A kimért teák már nem számítanak olcsónak.
Évszaktól függően különböző alkoholmentes-teás koktélokat kínálnak, többféle ízben forrócsokikat és kávékat.
Aki itt jár, az mindenképp kóstolja meg a répatortát.(Nyugi, nincsen répaíze, inkább püspökkenyérre hajaz.)

Pápá Bigben, pedig innen indult minden.

Teaház: Altair Teaház
Érték: 2
2010. Sep. 5, 22:41
A klubba egy barna eldugott ajtón keresztül lehet bejutni, a Puskin utca felől, a pinceszintre. Pozitívum, hogy a dohányzó helyiség és a nemdohányzó külön térben helyezkedik el, megfelelően elszeparálva.
A hely nagyon színes, kreatívan díszített, magas belmagasságú, 3szinten helyezkednek el a különböző, földönülős területek. Az emeleti szintre létrán lehet felmászni. A kosárban például kb. 6 fő kényelmesen elfér és eltűnhet a többiek szeme elől. Viszont nincsenek csengők, így néha félórákat is várhatsz, míg megjelenik valaki. Én háromszor mentem le kérni.

Megfelelő randihely is lehet, hiszen mindenkinek külön területe van elfeküdni, de a rálátás megoldott.;) Szerintem ezekbe a kis külön színes részekbe bele lehet szeretni, bár egy kicsit kemény rajta feküdni.
A teaház kialakítása miatt egyszer mindenképp érdemes megnézni.

Problémám:
Fehér forró csokoládé = fehér forró vizes lötty. Mindannyiunk szerint.
Visszavittem, mert tényleg vízíze volt. Kiderült, hogy előre kimért italporból készül és vízzel öntik fel.
A személyzettől megtudtam, hogy a forró csoki vízzel készül és ha tejjel készülne, akkor kakaónak hívnák. Inkább hívnátok kakaónak.. ;) Valamint azt is, hogy eddig mindenkinek ízlett.
Csalódott voltam, mert 470 Ft-ért nem másfél deci híg lötyit szeretnék kapni, amit a csapat kevésbé kényes része sem iszik meg. Én igazán nehezen hiszem el, hogy a forró csokoládé nem édes.. és ilyen híg, és erre még az sem magyarázat, ha a hölgyike azt mondja "mindenkinek más az ízlése". ;>
(A legjobb forró csoki a Montázsban kapható, igazi csokiból..)
Marlenka finom!

Számszerűsítve: 2, a forrócsokis ügy miatt.
A hely kialakítására nekem nagyon tetszik, de a levegő áramlása olykor nem megfelelő. Nekünk melegünk volt, mások fáztak.. így az ablak kinyitása problémás volt.